Torsdag slo Lorena Ochoa Invitational i gang i Mexico, Suzann Pettersens nest siste mulighet til å vinne sin første turnering på over ett år.

 

Tutta hadde fjor høst nettopp lagt bak seg sitt livs beste måneder på golfbanen og var bare noen få desimalpoeng unna å kunne kalle seg verdensener.

 

Spol ett år frem og hun har falt til fjerdeplass på verdensrankingen, og glimrer med sitt fravær blant topp-10 på LPGA-tourens pengeliste for første gang siden hun debuterte på LPGA-touren.

 

 

Streng med seg selv

 

Under onsdagens episode av The Golf Channels «Morning Drive» – et av TV-kanalens mest populære show, rettet de søkelyset mot Tuttas skuffende sesong.

– Når du ser topp-10 på pengelisten i år er det ett navn som mangler. Suzann Pettersen. Hun er det største navnet som ikke har vunnet noen turneringer i år. Jeg tror hun er frustrert. Tatt i betraktning hvor stor stjerne hun er, er det rart hvordan hun har rotet bort mange seiere i finalerundene, sier programleder Gary Williams.

 

Annika Sörenstam, som også er fast inventar i Morning Drive-panelet en gang i uken, mener Tutta er alt for streng med seg selv.

 

– Jeg vil se Suzann smile mer og nyte golfen. Hun har masser av talent, men noen ganger når man ser henne på TV-skjermen får man lyst til å si til henne «Ha det litt gøy der ute». Utenfor banen er hun morsom og sprudlende, men hun er en helt annen på banen, sier Sörenstam, som tror Tutta nå gleder seg til juleferien.

 

– Vi må ikke glemme at Suzann også har hatt en ryggskade i år. Hun gleder seg nok til en pause, der hun kan gå «back to basics» og trykke på reset-knappen. Hun vet hun har vunnet majorturneringer tidligere, og ingen spillere er bedre enn henne i innspurten av Solheim Cup-matcher. Hun må finne tilbake til den gnisten hun har når hun spiller Solheim Cup, konkluderer Sörenstam.

 

 

Skeptisk til trenerskifte

 

En spiller som kan skrive under på hvor godt et avbrekk fra golfen kan være, er Michelle Wie. Hun tok en lengre pause i fjor vinter før LPGA-sesongen startet, og kom tilbake som en ny person.

 

2014 ble hennes store gjennombruddsår, der hun også vant sin første major.

 

– Vi har sett det med Michelle Wie i år. Hun spiller bra, har det gøy, og det smitter over på selvtilliten.

 

Medprogramleder Charlie Rymer er kritisk til at Tutta har brutt med David Leadbetter. Leadbetter har vært Tuttas trener de seks siste årene, men fikk angivelig sparken for noen uker siden.

 

Les også: Leadbetter og Tutta har brutt samarbeidet

 

– Det forvirrer meg når spillere bytter trener. Noen få ganger funker det, men ofte havner de i en sirkel der de stadig bytter trener, og ender opp som en helt annen spiller enn den som ble suksessfull i utgangspunktet. Før dette året trodde jeg at hun skulle bli en dominerende verdensener. Hun har alle verktøy hun trenger. Å ha det gøy er nøkkelen, sier Rymer.

 

Se The Golf Channel diskutere Tuttas sesong et halvannet minutt inn i sendingen.

 

 

Hva mener du? Tror du Tutta hadde spilt bedre om hun hadde smilt mer?