Årets andre majorturnering for kvinnene, ANA Inspiration, er vanligvis en folkefest. Vanligvis arrangeres den uka før Masters, men ble i år flyttet til september. Folkefesten ble det naturlig nok ikke noe av, men spillet som ble vist var spektakulært. Spesielt avslutningen til Mirim Lee.

Koreaneren chippet i hele tre ganger på avslutningsrunden – den siste kom på det attende hullet – der 29-åringen satte et følsomt innspill i koppen for en eagle – som igjen sikret Lee en plass i omspillet. 

Der var det for sikkerhetsskyld med to spillere til.

Avgjorde på første mulighet

Mot Nelly Korda og Brooke Henderson skulle ut på det attende hullet. Fra omtrent samme posisjon fra der hun satte eagle-chippen noen minutter tidligere, var Lee nære ved å gjøre det én gang til. Men denne gangen rullet ballen halvannen meter forbi hullet. 

Birdieputten ble sikkert satt, dermed var triumfen et faktum. Mirim Lee kunne juble for karrierens første majortittel – og kunne dermed gjøre det berømte hoppet ut i Poppy´s pond. 

Dødsefeiring: Mirim Lees caddie, Matt Glczis, feiret med et vaskeekte dødsestup i dammen ved hull 18 etter at seieren var sikret. (Foto:Getty Images)

Uten de tusenvis av tilskuere som ville vært samlet rundt den lille dammen, men et uforglemmelig øyeblikk for koreaneren likevel.