Runde 3 – mandag 20.mai

 

Det fantastiske været holdt seg store deler av mandagen. Banen var etter forholdene bra og alt lå til rette for en spennende finalerunde.

 

Viktor Hovland (Drøbak GK) gikk i lederballen sammen med Knud Anders Krokeide (Asker GK) og Vetle Marøy (Bergen GK). Det ble tidlig klart at det var blant disse tre vi ville finne vinneren. De andre spillerne endte opp med både dobbel og trippel bogey i jakten på lederne. Også Hovland fikk en smell i form av en dobbel og en trippel. 

 

Med birdie på dagens nest siste hull utlignet Marøy Krokeides ledelse. Da begge endte med par på det siste hullet måtte de til publikums store glede ut i omspill. Etter litt lange innspill fra begge hadde Marøy en putt fra fringe for birdie mens Krokeide fikk en utfordrende chip. Den endte en meter fra koppen. Den lokale favoritten Marøy grep sjansen og senket sin for birdie og seier. 

 

I jenteklassen ble det etter hvert en overbevisende og populær seier for Marthe Wold (Stavanger GK). Saskia Sterud (Oslo GK) presset på og så en stund ut til å kunne utfordre, men Wolds strålende 69 runde ble altfor sterk. Dette var også den eneste runden under par i jenteklassen. 

 

– Endelig var det jeg som holdt en hel runde, sa Marthe etter å ha mottatt beviset for seier i årets første Team Norway Junior Tour.

 

Vi fikk se mye veldig bra golf fra ungdommer som representerer klubbene sine på en strålende måte. 

 

Neste turnering går på Moss & Rygge GK 8-9.juni. 

 

 

 

 

 

Runde 1 og 2 – søndag 19.mai

 

Den utsatte Team Norway Junior Tour-sesongstarten er omsider i gang på Fana GK. Der har overraskelsen Viktor Hovland gått opp i tet i gutteklassen. Blant jentene er det delt ledelse.

 

Drøbak-spilleren Hovland leverte solid golf da det søndag skulle spilles 36 hull i strålende sommersol på Fana. Med runder på 70 og 69 slag er han feltets eneste spiller under par før mandagens avslutningsrunde. Hovland var med det dagens store overraskelse. Han endte i fjor på 26. plass på det som da het Titleist Tours Order of Merit, men leder nå med ett slag på Askers Knud Andreas Krokeide.

 

Like bak jager blant annet også de to landslagsspillerne Vetle Marøy (Bergen GK) og Petter Mikalsen (Stavanger GK). 

 

Sesongstarten av Team Norway Junior Tour skulle i utgangspunktet gå i Stavanger for noen uker siden, men våren lot vente på seg også der. Dermed ble årets andre turnering på programmet på Fana GK den nye sesongstarten.

 

I jenteklassen har ikke scorene vært like lave som blant gutta. Vilde Eriksen (Borregaard GK) leder med ett slag på Marthe Wold etter runder på 75 og 79 slag.

 

Bak henne ligger spillere som Saskia Sterud (Oslo GK), Julie Schøyen Reinertsen (Drøbak GK), Renate Hjelle Grimstad (Bergen GK) og Maria Tønnessen (Grimstad GK). 

 

Det ble en slitsom dag for de unge spillerne. To runder på en bane med lange gåturer i nesten 30 grader endte i rosa armer og noen gnagsår.