For noen år siden var Tiger Woods sitt navn nær toppen av leaderboardet, kombinert med rød skjorte, svarte bukser og svart caps nærmest ensbetydende med seier. Det har imidlertid ikke vært historien de siste årene.

 

Tiger hadde i årrekke lavest snittscore på touren på søndagsrundene, men siden den berømte Thanksgiving-natten i 2009 har det vært nettopp helgerundene som har vært hans akilleshæl.

 

Nå sier hans tidligere trener, Hank Haney at det aldri har vært noen aura rundt Woods som har fått hans motstandere til å bukke under press.

 

– Jeg har alltid trodd på denne «auraen». Tiger vant turneringer fordi han spilte best og scoret lavest, ikke fordi han skremte motstanderne, sa Haney under en radiosending på SiriusXM tirsdag.

 

Haney sier at det alltid medfølger et stort press når man kjemper om seier søndag ettermiddag – uavhengig av om Tigers navn er å se på scoretavlen eller ei.

 

– Den gang var det nesten slik at hvis du spilte med Tiger, betydde det også at du spilte i den siste gruppen. Det er vanskelig å spille i den siste gruppen, uansett hvem du spiller med. Alle sier «Å, han takler ikke å spille med Tiger». Men det er tøft å spille i ledelsen uansett hvem du konkurrerer mot, sier Haney.

 

Haney trekker frem den dramatiske avslutningen i Honda Classic for et par uker siden som eksempel, der både Rory McIlroy, Ryan Palmer, Ryan Knox og Russel Henley gjorde tilsynelatende amatørmessige feil i innspurten i kampen om seier.

 

– Det var et eksempel på hvor vanskelig det er å avgjøre en turnering. Det hadde ikke noe med at Tiger var der. Ingen var skremt av noen andre. Det er vanskelig å lede, konkluderer Haney.