Tyskeren, som vant Race to Dubai i fjor, er blitt kåret til fjorårets spiller av spillerne selv – en av de mest attråverdige prisene du kan få i europeisk golf.

Kaymer mottok hederen under en seremoni på Sofitel Hotel ved Heathrow tirsdag kveld. Samtlige av hans Ryder Cup-venner var til stede.

Padraig Harrington var den første som vant trofeet i 2008, etter at han vant to majorturneringer det året. Lee Westwood vant året etter, fordi han klatret helt til topps på verdensrankingen. Men i 2010 var det altså Martin Kaymers tur.

Kaymer vant US PGA Championship i august i fjor, og fulgte opp med ytterligere to seire på rappen på høsten. Dermed slo han Graeme McDowell på pengelisten. Kaymer gikk også til topps på verdensrankingen.

Nå for tiden ligger han på tredjeplass bak Westwood og Luke Donald, men Kaymer får en ny sjanse til å innta førsteplassen i denne ukens BMW PGA Championship – Europatourens flaggskip.

Kaymer ble grundig slått av Donald i semifinalen av Volvo World Match Play i Spania sist uke, og han innrømmet etterpå at han ikke hadde noen sjanse.

– Luke spilte utrolig. Jeg vant bare ett hull, og det var det eneste golfslaget han bommet på.

Sju av de ni beste på verdensrankingen er på plass til denne ukens turnering på Wentworth, der førstepremien er på svimlende 650.000 pund.

Kilde: golf365.com