Med en avslutningsrunde på 69 slag, to under banens par ble det en ørliten bevegelse i riktig retning på resultatlisten for Espen Kofstad søndag.

 

Med to bogeys og fire birdies på scorekortet, hvorav to av birdiene kom på de to siste hullene, klatret 25-åringen tre plasser, og landet til slutt på delt 32. plass (-8). Den plasseringen var verdt 1 152 euro, og bør gi ham et lite sprang på Challenge Tours pengeliste, som i skrivende stund ikke er oppdatert etter turneringen.

 

Spanjolen Eduardo de la Riva vant til slutt på 19 under par totalt, slaget foran engelskmannen Simon Wakefield.

 

Neste turning på Challenge Tour-programmet er Kärnten Golf Open på GC Klagenfur-Seltenheim i Østerrike. Turneringen slår i gang torsdag.

 

– – – – – – 

 

Runde 3

Espen Kofstad gikk sin strake runde under par i Fred Olsen Challenge de Espana lørdag.

Espen Kofstad har gått fra 70 til 69 til 68 slag denne uken. Lørdagens runde på tre under par tok ham dermed til seks under par sammenlagt, og gir ham nå en delt 35. plass. Losby-golferens utgangspunkt for dagen var 49. plass, men 25-åringen klatret 14 plasser med fire birdies, en bogey og resten par på scorekortet.

 

Selv om Argentineren Daniel Vancsik i ledelsen på 16 under par er utenfor rekkevidde, er det nå bra muligheter for en god plassering for Kofstad. Han har tre slag opp til en topp 15-plassering, og fem opp til de tre som deler 8. plassen.

 

Kofstads beste plassering på Challenge Tour så langt i år er 14. plassen i Pacific Ribuales Colombia Classic i midten av mars.

– – – – – – 

Runde 2

Espen Kofstad holdt seg akkurat innenfor cutgrensen i fredagens runde av Fred Olsen Challenge.

Med en andrerunde på 69 slag, to under par er 25-åringen nå tre under par for turneringen. Dermed deler han 49. plassen med ni andre spillere, to plasser over der han startet dagen. 

 

Kofstads runde inneholdt seks birdies, fire bogeys og resten par, og tok ham til to slag foran cutstreken.

 

På sine to runder har han rukket å gjøre ni birdies, men seks bogeys gjør at han ikke menger seg helt i toppen i et felt som scorer lavt.

 

Lederen Daniel Vancsik (Argentina) ligger hele 13 under par etter to runder, ti foran Kofstad og ett slag foran andremann Sebastian Garcia Rodriguez fra Spania. Kofstad har forøvrig syv slag opp til en topp ti-plassering.

 

Eirik Tage Johansen har også vært med i Spania denne uken, men misset cuten på fire over par. Hans scorer på 75 og 71 holdt bare til en delt 114. plass.

 

Dette var fjerde gangen på seks forsøk på årets Challenge Tour Espen Kofstad klarer cuten. På tourens pengeliste ligger han på 66. plass med 5 170 innspilte euro, 9 355 euro bak Nick Dougherty på den viktige 20. plassen, som sikrer spillerettigheter på neste års Europa-tour.

– – – – – – – 

Runde 1

Espen Kofstad deler 51. plassen etter åpningsrunden av Fred Olsen Challenge de Espana.

Espen Kofstad har tidligere sagt han foretrekker vanskelige baner der spillerne må jobbe for par, i stedet for å rulle i birdie etter birdie. Under åpningsrunden av Fred Olsen Challenge de Espana kan man forstå hvorfor.

 

Losby-golferen åpnet med en fin runde på en under par (70) på La Gomera-banen på Kanariøyene, men befinner seg likevel nede på delt 50. plass med 11 andre spillere. 

 

Hele 84 spillere er på par eller bedre så langt, og 49 av spillere kom seg ned på 60-tallet.

 

Kofstad kunne bokføre tre birdies, to bogeys og resten par på sitt scorekort, og har med det syv slag opp til lederen Martin Rominger (Sveits), som klinket til med en kanonrunde på åtte under par. Han tar med seg en ledelse på to slag på Sebastian Garcia Rodriguez (Spania), Daniel Vancsik (Argentina) og Domenico Geminiani (Italia) til fredagens andrerunde.

 

Kofstad ligger akkurat ett slag innenfor den foreløpige cutstreken, og bør dermed – om forholdene tillater det, under par også i morgen for å være sikret helgespill.