(Kilder: Golf Digest / PGA Tour)   

– Brian Stuard gikk 395 hull uten en eneste tre-putt. Det tilsvarer over fem turneringer uten en enestre tre-putt. Snittet for resten av touren er kanskje like utrolig: PGA Tour-spillere treputter i snitt bare en gang hvert 80. hull.

 

– Gary Woodland kan mer enn å slå langt. Han har nå gått to sesonger på rad uten å misse en eneste fot på tre fot (91 cm) eller mindre. Han har senket alle sine 1641 putter på under tre fot de to siste årene.

 

– Det David Toms mangler av lengde gjør han opp for med presisjon. Han holder rekorden på årets PGA Tour med 36 fairwaytreff på rad.

 

– Enda mer imponerende er Tim Clarks rekord for 28 greentreff på rad. Det var forøvrig noe overraskende Chad Campbell som vinner statistikken for høyest greentreffprosent (Greens In Regulation) med 72,4.

 

– Bubba Watson slo lengst av alle på touren med sitt snitt på 288 meter fra tee. Han hadde også den lengste registrerte driven – 387,7 meter under WGC-Bridgestone Invitational! Rory McIlroys snitt på 306 meter den turneringen, er det lengste gjennomsnittet i en turnering denne sesongen.

 

– Jim Furyk beviste nok en gang at du ikke må være en long-hitter for å lykkes på touren. De gangene Furyk misset green reddet han likevel par 69,33 prosent av gangene – årets høyeste, og tourens fjerdehøyeste prosentandel noensinne! Furyk var også den spilleren på touren i år som tjente mest penger uten å vinne (5 987 395).

 

Vi avslutter med to statistikker som ikke er like imponerende:

 

– Det var fire registrerte seks-putter (!) på PGA-touren i 2014. Synderne var Graham DeLaet, David Gossett, Mark Wilson og Jeff Maggert.

 

– En spiller brukte 12 slag på et hull i sesongen som var, og ikke overraskende var det John Daly som stod for «bragden». Tolveren kom under Valspar Championship, og på slutten av runden stod det hele 90 slag på scorekortet til den kontroversielle amerikaneren.

 

 

Fører du statistikk fra dine runder? Noen prestasjoner du har gjort i sesongen som var du vil dele med oss? Rop ut i kommentarfeltet under!