Av Erik Pettersen:

 

Søndag var det duket for single-spill og den norske golfeliten skulle avgjøre seg i mellom hvilken klubb som har de beste spillerne. Drammen GK hadde en solid ledelse, men søndag endret det seg i toppen. Stavanger kom bakfra med Petter Mikalsen (70 slag) Ole Berge Ramsnes (68 slag) Aksel Christoffer Olsen (69 slag) og Sondre Erevik Ronold (75 slag).

 

Det holdt til å ta inn forspranget til Drammen, som ikke helt hadde dagen på de fløyelsmyke greenene til Oslo Golfklubb.
Dermed er Stavanger GK ny Norgesmester i lag-golf.

 

Grønmo Golfklubb, med Anders Engell i spissen, kom på tredjeplass.

På kvinnesiden fortsatte Oslo-jentene å dominere på eget gress.
Nicoline Engstrøm Skaug, Ingrid Hagen og Saskia Sterud feide all tvil til side og avsluttet på toppen av leaderboardet med 11 slag ned til Bærum. Jentene fra Stavanger sikret klubbens andre pallplassering for dagen med sin tredjeplass.

 

 

Leaderboard herrer

Leaderboard damer

 

________________

 

Dag 2

Av Erik Pettersen

 

I går tok Drammen Golfklubb ledelsen under norgesmesterskapet for lag på ærverdige Oslo GK. Etter lørdagens begivenheter har de fortsatt kontrollen.

 

Andreas Gjesteby og Knut-Alexander Schiager spilte på lag i dagens foursome-spill (spillerne slår på samme ball, annethvert slag, journ. anm) i solskinnet på banen, som ligger 20 minutter utenfor Oslo sentrum.

 

Det gjorde også Kevin Andre Wright og Joakim Mikkelsen. Med score på henholdsvis 73 og 76 slag, har de nå en luke på to slag ned til nærmeste utfordrer, Stavanger GK.

 

Drammen stilte med de samme lagene under ettermiddagens fourball-spill. 

 

Dagens laveste foursome, stod proff-kjenningene fra Miklagard,  Christian Aronsen og Peter Kaensche for. Sammen gikk de på 70 slag, to under par. Den sterke prestasjonen til tross, Miklagard ligger helt nede på 5. plass, 12 bak lederlaget.

Den beste fourballen var på 64 slag. To klubber greide denne scoren lørdag ettermiddag. Stian Wiik Hansen/ Anders Engell fra Grønmo og Larvik-spillerne Andreas Halvorsen/ Peter Aarstad Christoffersen.

Leaderboard

 

På damesiden viser hjemmelaget hvem som for tiden er Norges beste. Nicoline Engstrøm Skaug og Saskia Sterud gikk to runder, begge på 71 slag. De har nå skaffet seg en luke på hele 16 slag ned til jentene fra Bærum Golfklubb.

 

Ytterligere to slag bak ligger Drøbak.

Leaderboard

 

I førstedivisjon på Tyrifjord Golfklubb har Drøbak Golfklubb fortsatt ledelsen for herrene etter lørdagens spill. På damesiden er Losby Golfklubb som leder.

 

_______________

 

Dag 1

Drammen stiller med et knallsterkt herrelag i år, og leverte varene i første runde av norgesmesterskapet for lag på Oslo GK.

 

Joakim Mikkelsen, Kristian Krogh Johannessen, Andreas Gjesteby og Knut-Alexander Schiager sørget for at drammenserne leder med tre slag på en annen forhåndsfavoritt, Stavangers Aksel K. Olsen, Sondre Ronold, Petter Mikalsen og Ole Berge Ramsnes etter fredagens to første runder.

 

Drammen skaffet seg en luke på tre slag i formiddagens foursome-runder, og beholdt luken i ettermiddagens fourball.

 

Hjemmelaget Oslo GK ved Vilhelm Bogstrand, Kristoffer Ventura, Markus Faye Leandersson og Mathias Schølberg okkuperer den siste pallplassen åtte bak Drammen.

 

Europatour-spiller Espen Kofstad er også hjemme i Norge denne uken, og representerer hjemmeklubben Losby sammen med Fredrik Hansen Jullum, Ross Obertson, Atle Ruden og Boris Alexander Christov. De ligger så langt på fjerdeplass, to slag utenfor den siste pallplassen.

 

Leaderboard

 

I dameklassen har hjemmelaget Oslo GK allerede skaffet seg et forsprang i toppen. Nicoline Engstrøm Skaug, Saskia Sterud og Ingrid Hagen ligger åtte slag foran Bærums Anne Næstvold, Annette Lyche og Guro Kristin Rambjør.

 

Slaget bak følger Stavanger Golfklubbs Marthe Wold, Katerina Jæger og Karoline Woie på tredjeplass.

 

Leaderboard

 

I førstedivisjon på Tyrifjord Golfklubb er det Drøbak Golfklubb som leder på herresiden etter første dag. På damesiden er losby Golfklubb i tet. Les mer her