Det opplyser NGF i en pressemelding fredag.

 

Jon Karlsen innehar hovedfag og doktorgrad (Performance in golf putting) i golf fra Norges idrettshøgskole, og har over 15 år med trenererfaring. Karlsen var sportslig ansvarlig ved Wang Toppidrettsgymnas i to år, og har siden 2011 vært ansatt i det svenske golfforbundet som puttetrener for blant annet Henrik Stenson, Peter Hanson og Robert Karlsson.

 

Etter det Norsk Golf kjenner til har forbundet i lenger tid jobbet for å få Karlsen med i stallen. Partene har nå kommet til enighet, og Karlsen kommer inn i NGF i en 60 prosent stilling, som vil kombineres med sitt eksisterende engasjement for PGA Tour-profilene og Swedish Golf Team.

 

 

Førstevalg

 

Karlsen vil få ansvar for den norske toppidrettssatsingen, og vil rapportere til Øyvind Rojahn som nylig ble ansatt som idrettssjef med ansvar for både topp og breddeidrett i NGF. 

 

– Jeg har en visjon om at norske spillere skal ha de beste mulighetene til å utvikle seg som elitespillere. Styrket proffsatsning, kompetanseheving blant trenere, juniorutvikling på regions-/klubbnivå og nordisk samarbeid er områder jeg vil prioritere, sier Jon Karlsen i pressemeldingen.

 

Generalsekretær Tor-Anders Hanssen er henrykt over å få Karlsen med på laget.

 

– I arbeidet med å bygge en sterk og fremtidsrettet toppidrett var det ingen som jeg ønsket meg høyere enn Jon Karlsen. Hans personlighet, kompetanse og nettverk kommer til å ha stor effekt på vårt arbeid. Jeg er både stolt og glad for å ha Jon som toppidrettsansvarlig i forbundet, uttaler generalsekretæren.

 

Karlsen var i perioden 2009 til 2010 engasjert av NGF som puttetrener. Spillet på greenene utgjør over 40 % av slagene på golfbanen, noe Karlsen gjennom sin doktorgrad i nettopp putting kan mye om. Som sportssjef får han imidlertid ansvaret for hele toppidretten.

 

– Det å få en ressurs som Jon Karlsen tilbake i NGF gjør oss veldig sterke på flere områder. Jon har de siste årene opparbeidet seg nyttig erfaring fra internasjonale golfmiljøer samtidig som han har vært puttetreneren til tre av verdens beste utøvere som alle har hatt sterk utvikling under Jon, sier idrettssjef i NGF Øyvind Rojahn.

 

 

Mye å hente

 

Mens Suzann Pettersen kjemper om å bli verdensener, Marianne Skarpnord er stabil på Europa-touren og Caroline Martens også er klar for kvinnenes øverste nivå i Europa, har det gått langt tregere på herresiden.

 

Årets sesong blir den første uten nordmenn med full kategori på Europa-touren siden 2006.

 

Espen Kofstad blir den eneste nordmannen med full kategori på Challenge Tour i 2014. Det var nettopp dårlig putting som var mye av årsaken til at han mistet sin kategori på European Tour i 2013. Sammenlignet med resten av sin avgangsklasse på Challenge Tour, rangerte Kofstad sist i statistikken for putter per runde og putter per greentreff, og nest sist i antall en-putter.

 

Også Team Norway-kolleger Marianne Skarpnord og Joakim Mikkelsen har tidligere uttalt at de tidvis har slitt kraftig med puttingen

Karlsen starter i jobben som toppidrettsansvarlig 1. september 2014.

 

Les også: Kofstad vs. avgangsklassen