Mens ledelsen i årets andre majorturnering tilhører amerikaneren Michael Thompson var de fleste øyne rettet mot Tiger Woods under torsdagens åpningsrunde av U.S. Open.

 

– Det var den gamle Tiger. Det var nydelig å se på, det er hva vi alle kommer for å se. Det var utrolig å se ham slå ballen slik han gjorde, sa Tiger sin spillepartner Bubba Watson etter runden, som ikke klarte å skjule sin beundring for den tidligere verdenseneren. Selv hadde han en helmørk start på åtte over par.

 

Michael Thompson noterte seg for fire birdies på de siste ni for å gå til fire under for turneringen, og en ledelse på tre slag på blant annet Tiger Woods, som imponerte stort fra tee til green på den vanskelige Olympic-banen. Og hadde det ikke vært for et par dårlige greenbunkerslag kunne scoren vært enda lavere.

 

Knuste Mickelson


Nå ligger han, U.S. Open vinneren fra 2010 Graeme McDowell, Nick Watney, Justin Rose og David Toms alle en under par.

 

– Det føltes som om jeg hadde kontroll over spillet i hele dag. Jeg holdt meg til spilleplanen min og utførte den, sa Woods etter runden, hvor han traff 11 greener og 10 av 14 fairways. Og de gangene han bommet lå han akkurat i fairway- eller greenkanten.

 

Banen tillater ham å slå jern og fairwaywooder fra tee, og når Tiger klarer å sette utslagene i spill har han historisk sett vist seg å være svært vanskelig å slå.

 

I tillegg til at han spilte seg rett i tetkampen, fikk han samtidig en liten hevn mot Phil Mickelson. Sist de to spilte i ball, knuste «Lefty» Tiger da han gikk til topps på Pebble Beach. Denne gang var det Tiger sin tur. Torsdag slo han Mickelson med syv slag, og nå ligger han akkurat innenfor cutstreken.

 

Eneren og toeren slet


Ett slag utenfor ligger Rory McIlroy, som allerede nå ser ut til å ha spilt seg ut av kampen om å kunne forsvare sin U.S. Open-seier fra fjoråret. Nord-iren fortalte før turneringen at han planla å angripe Olympic Club-banen, men med hele åtte bogeys og kun en birdie på scorekortet var det tydelig at det ikke lønte seg.

 

Han var langt i fra den eneste som slet.

 

Verdensener Luke Donald i tet jager fortsatt sin første majortittel. Uten en eneste birdie på scorekortet, og ni over par totalt blir det nok ikke noe av denne gang heller. 

 

Albatross på Watney


Foreløpig er det kun seks av spillerne i feltet på 156 mann som har kommet seg under par. Noen på mer spektakulære måter enn andre. Nick Watney hullet ut fra fairwayen for alabatross på det 17. hullet, på vei til en 69-runde og delt andreplass. Veteranen David Toms deler også andreplassen. Toms er blant de som slår kortest på touren, men med linjalrette utslag og bunnsolid nærspill er han med og kjemper om sin andre majorseier.

 

– Man må virkelig konsentrere seg på denne banen, og gi alt på hvert eneste slag. Den vil virkelig straffe deg om du om konsentrasjonen din ikke er på topp. Det er alt for mange vanskelige slag på den banen til at man kan tillate seg å slappe av, sa Toms etter runden.

 

Lederen Michael Thompson overrasket nok de fleste med sitt spill torsdag. Ikke bare fordi han leder, men også fordi det var hans første runde under par noensinne i en majorturnering. 27-åringen har tidligere bevist at han mestrer The Olympic Club – i 2007 kom han på andreplass i U.S. Amateur Championship. Denne uken var hans første gjensyn med banen siden den gang.

 

– På back nine føltes det som om hver eneste putt gikk i hullet. Jeg må innrømme at jeg ble litt nervøs da jeg så alle kameraene mot slutten, det var en liten overgang. Akkurat der og da skulle jeg ønske jeg var Phil eller Tiger, for de har med seg kameraer hele runden, sa Thompson som spiller sin første U.S. Open som profesjonell.

 

Thompson, som bare hadde noen hundre publikummere som fulgte ham rundt banen, understreker at han ikke er tilfreds med bare en god runde.

 

– Mange vet ikke hvem jeg er, og det er helt greit for meg. Jeg gir ikke opp veldig lett, og det er jeg veldig stolt av. Gi Tiger rampelyset, det bryr meg ikke. Jeg skal bare ut og spille mitt eget spill. Dersom jeg fortsetter å putte slik jeg gjorde i dag kommer jeg til å kjempe om seier.

 

Hva meaner du var «dagens snakkis» fra San Francisco? Thompson i tet? Tigers åpningsrunde? Mickelson og Bubbas kollaps? Watneys albatross? Eller kanskje noe annet? Bruk kommentarfeltet under og si din mening!