24-åringen åpnet Shriners Children’s Open i Las Vegas med en sterk runde på 67 slag, fire under par, og deler i skrivende stund 17.-plassen, to slag utenfor topp-10 og fire slag bak den sør-koreanske lederduoen Sungjae Im og Sung Kang.

Hovland kunne ikke bedt om en bedre start på dagen med tre presise innspill på rad og tre under par etter tre hull. To hull senere gjorde han dagens første bogey med en misset kortputt, men tok det slaget tilbake igjen på hull 16, hans syvende for dagen, da han slo seg opp på green på to slag på par 5-hullet. På hull 18 gjorde han enda en birdie etter nok et strålende jernslag, før birdiefesten roet seg ned med fem par på rad – inkludert en knallsterk par-putt fra åtte meter på hull 5.

(Artikkelen fortsetter under)

På hull 6 og 7 hoppet han tilbake på birdietoget igjen med putter fra to og fire meter, men dessverre ble de annullert umiddelbart av en sur dobbelbogey på hull 8 etter at han måtte bruke to slag på å komme seg ut fra greenbunkeren. På det avsluttende par 5-hullet hadde han en gyllen mulighet til å ta ett av de to tapte slagene tilbake, men putten sneiet hullkanten, og dermed ble det en litt bitter avslutning på en ellers meget imponerende dag på jobb.

– Jeg satte ballen i fairway, og jernspillet var veldig, veldig bra i dag. De korte jernkøllene var rett på pinnen, og da hadde jeg mange gode putter jeg kunne senke. En veldig bra start. Men litt småfeil som jeg ble straffet på, og jeg misset litt for mange putter i dag, sa Hovland etter runden.

Ifølge pgatour.com har Hovland vært feltes 7. beste spiller fra tee og 9. beste spiller på innspillene i åpningsrunden med 3,8 tjente slag til feltet totalt. Nærspillet var imidlertid ikke like skarpt, og han tapte til sammen 1,7 slag rundt og på greenene.

Shriners Children Open er Hovlands første turnering siden Ryder Cup-debuten i slutten av september, der han spilte to uavgjorte og tapte tre matcher. Til tross for den labre poengfangsten spilte han likevel solid gjennom hele uken.

Hovland avsluttet fjorårets PGA Tour-sesong på en knallsterk femteplass i FedEx Cup. Han bokførte 7-topp-10-plasseringer, 14 topp-25-plasseringer og hele 22 klarte cuter på de 24 turneringene han spilte – med seieren i Mayakoba Classic i Mexico som det store høydepunktet. I sommer tok han også sin første europatour-seier i Tyskland.

NB! Hovland er med i TV-produsentens promoterte grupper som følges slag for slag på strømmetjenesten GOLFTV. Hovland slår ut klokken 21.13 fredag sammen med Hideki Matsuyama og Adam Scott.

Leaderboard