VG

(Faksimile VG)

 

I mandagens papirutgave av VG pryder Tutta hovedoppslaget i Sporten under tittelen «DRØMMEÅRET». Avisen vinkler mot Tuttas fem seiere i år, og hennes neste mål om å bli verdensener.

 

– Forhåpentligvis er dette bare starten på en prosess som jeg håper skal gjøre meg til den suverent beste. Skal jeg klare det, må jeg bli komfortabel med å vinne, sier Tutta til VG.

 

VG-kommentator Truls Dæhli, som i forrige uke sammenlignet Tutta med Sonja Henie, skriver i en kommentar at Tutta gjør norsk idrett større.

 

– Vi er best i de små idrettene, ikke så gode i de store Da er det befriende å se unntakene blomste, og Suzann Pettersen har aldri vært bedre, skriver Dæhli.

 

VG er forøvrig den eneste Oslo-tabloiden som gir Tuttas seier oppmerksomhet også på forsiden.

 

vg.no:

 

Nå vil Tutta bli «den suverent beste»

 

Aftenposten

(Faksimile Aftenposten)

 

Jan Erik Aalbu, tidligere sportssjef i NGF betegner Tutta som «en verdensstjerne» i Aftenpostens papiravis. Aftenposten skriver også om Sky Sports-ekspert Trish Johnson som tror Tutta kan ta grep om kvinnegolfen de neste ti årene.

 

Aftenposten skriver videre om Tuttas nye kvalitet i nærspillet, og hvordan hun virker mer i mental balanse ute på banen.

 

aftenposten.no:

 

Tutta skal bli verdens beste

 

Dagbladet

 

(Faskimile Dagbladet)

 

«ENDELIG!» er tittelen i Dagbladets papiravis mandag. De har vinklet saken mot at seks års ventetid er over, og at major-spøkelset nå er borte for Pettersen.

 

– Det har vært et enormt press på henne for å vinne en major. Hun har nok hatt litt høye skuldre, sier golfkommentator Per Haugsrud til Dagbladet, som spår at flere majorer er i vente.

 

– Hun er mer rolig nå, og får ikke så mye press på seg. Jeg tror på flere allerede neste sesong. For til sjuende slutt er det titlene hun vil bli husket for. Historiebøkene sparer ikke på andreplasser. Men nå tror jeg det kommer flere, sier han til Dagbladet.

 

dagbladet.no:

 

Tutta tok karrierens andre major-seier i Frankrike

 

 

NRK

 

NRK har i likhet med Aftenposten pratet med tidligere sportssjef Jan Erik Aalbu. Han konkluderer med at Tutta nå er verdens beste golfspiller, selv om rankingen sier noe annet.

 

– Hun har vært veldig, veldig god i hele år. Akkurat nå er hun verdens beste uten tvil, sier han til NRK. Han mener nøkkelen til resultatet er stabilitet.

 

– Pettersen gjør knapt feil. Det hun gjør i Frankrike denne helgen er helt enormt. Det er en utrolig stor idrettsutøver vi ser her. Hun er så tøff, sier Aalbu.

 

NRK skriver videre at Tutta dropper feiringen av seieren i frykt for sykdom.

 

– Jeg er sliten og skal straks spise middag. Det blir en rolig kveld, og jeg er livredd for å dra på meg sykdom. Nå skal jeg bare komme meg gjennom kvelden og nyte noen late dager og la ting synke inn. Jeg har tre uker fri før vi skal til Asia for å spille, sier hun.

 

nrk.no:

 

– Akkurat nå er hun verdens beste golfspiller

 

Tutta dropper feiring i frykt for sykdom

 

 

TV2

 

TV2 skriver om Tuttas fyldige bankboks, etter at hun i går passerte 10 millioner innspilte kroner på årets LPGA Tour. I tillegg til å bli verdensener, har hun nå som mål å vinne pengelisten.

 

– Målsettingen nå er å vinne pengelisten. Vi trodde det var kjørt i og med at Inbee hadde en veldig stor ledelse. Nå sjal jeg ta en god pause med bra trening. Da skal jeg være forberedt for tre uker i Asia. Der er jeg tittelforsvarer i to av tre, sier Tutta til TV2.

 

De nevner også hva internasjonale medier skriver om seieren:

 

– En naturkraft vant til slutt. Nei, ikke moder jord, som straffet Evian-mesterskapet med kraftig regn i forrige uke. Suzann Pettersen dominerte, hun gikk rundt på banen med en besluttsomhet og vilje like ubønnhørlig som hvilken som helst storm som har feid over området her, skriver Golf Channel.

 

–  Det hadde gått en stund for Europas mest overlegne kvinnelige golfspiller, nærmere bestemt seks år siden hennes første LPGA-triumf, skriver The Independent.

 

tv2.no:

 

Tutta har 10 millioner grunner til å glise

 

 

NTB

 

NTB skriver også om Tuttas mål om å bli verdensener.

 

– Dette er en del av prosessen. Du må vinne turneringer og majorer. Hvis det er dit jeg vil nå, må jeg bli vant til følelsen av å vinne og prestere under press. Det er det jeg trener for. Det er derfor jeg står opp hver morgen, forteller hun til NTB.

 

Saken er plukket opp av store deler av landets lokalaviser.

 

Suzann har fortsatt ikke nådd målet