- Suzann Pettersen er vår tids Sonja Henie

Den profilerte sportskommentatoren Truls Dæhli sammenligner Suzann Pettersen med kunstløpslegenden Sonja Henie.

Publisert

Det hersker liten tvil om at Suzann Pettersen står høyt oppe på listen i diskusjonen om tidenes største kvinnelige idrettsutøvere. Tutta har vært i verdenstoppen i en årrekke, vunnet hele 19 profesjonelle turneringer, og står som tidenes eneste norske majorvinner.

I sin faste lørdagskommentar i VG, sammenligner Truls Dæhli Tutta med legenden Sonja Henie, som i løpet av sin fantastiske kunstløpkarriere vant ti VM-gull og tre OL-gull.

Både Dæhli og Pettersen selv mener det er vanskelig å måle Tuttas prestasjoner mot Henies meritter, men Dæhli står på sitt. Han drar frem pionerånden, viljen til å dedikere seg hundre prosent til sporten sin og ta konsekvensene av det, familiens oppofrende støtte, målbevisstheten, og evnen til å forvalte suksessen som fellestrekk mellom de to stjernene.

– Historien til Suzann Pettersen er ikke unik i et større perspektiv, men er alt annet enn regelen i norsk toppidrett, og jeg har alltid vært svak for utøvere som reiser ut og bare gjør det. Og Suzann Pettersen har gjort det. Med ett helt vesentlig unntak- Hun har ennå ikke blitt nummer 1 og best i verden, det hun allerede som 12-åring skrev i dagboken at hun skulle bli, skriver Dæhli videre.

– Men jeg kommer til å bli det en dag, for jeg gir meg ikke, vet du, ikke på tørre møkka, svarer Tutta.

– Det er et eller annet med blikket som sier meg at hun kommer til å få rett, konkluderer VG-kommentatoren.

Hvilken plass på listen over tidenes største norske kvinnelige idrettsutøvere mener du Tutta fortjener? Bruk kommentarfeltet under og si din mening!

Les Dæhli sin kommentar her (Krever innlogging med VG+)

Powered by Labrador CMS