Av Erik Pettersen:

Darren Fichardt leverte ikke fremragende golf søndag kveld, men hans 71-runde var akkurat nok til å forsvare ledelsen og hale i land sin fjerde tittel på Europatouren.

 

37-åringen begynte sisterunden øverst på leaderboardet sammen med landsmannen Jaco Van Zyl. Van Zyl maktet ikke å holde løpet hele veien til den 72. greenen, og på en dag hvor de andre i toppen sviktet, kunne sør-afrikaneren gå av greenen med én under for dagen, 16 under par totalt og med to slags margin ned til andreplassen, Grégory Bourdy.

 

Det var en stolt og lettet Fichardt som kunne løfte trofeet etter at seieren var et faktum. Selv om de største navnene uteble fra Africa Open i år, er 16 under par på East London-banen en sterk prestasjon, som nok ville ført til en topplassering i et hvilket som helst startfelt.

 

– Dette er en av mine favoritturneringer. Banen er helt unik. Du må slå veldig mange svært presise driver og jern fra tee, sa vinneren.

 

Det er fjerde året på rad at Africa Open vinnes av en hjemmespiller. I 2010 vant Charl Schwartzel turneringen og i 2011 og 12 gikk tittelen til Major-vinner, Louis Oosthuizen.

 

Espen Kofstad stilte til start denne uken, men maktet ikke å levere nok birdies for å kvalifisere seg til helgespill. En 72 og en 75-runde runde var dessverre to slag for mange.
 


 

Runde 3

Av Erik Pettersen:
 
Oddsen for at en sør-afrikaner tar African Open-tittelen for fjerde året på rad sank betraktelig etter at hjemmehåpene Darren Fichardt og Jaco Van Zyl tok føringen i turneringen på East London i Sør Afrika. 
 
 
Etter tre runder er duoen 15 under par, to slag foran gårsdagens leder Adilson Da Silva, som måtte bite i gresset med en sur 73-runde.
 
 
Fichardt gikk lørdagens runde på 65 slag, syv under par. Dagens beste scorekort har imidlertid spansk signatur. Jorge Campillo gikk sin runde på 63 slag, ni under par for dagen. Dermed bykset han opp på leaderboardet til delt 6. plass. 
 
 
Nå har han et par uker å omstille seg på og trene. Neste uke drar Europa-tourens stjerner til Arizona for å spille Accenture Match Play Championship. Dermed blir ikke neste turnering for Kofstad før Tshwane Open slår i gang i Sør-Afrika 28. februar.
 
 

 


 

Runde 2

Til tross for en bogey allerede på åpningshullet, var Espen Kofstad en under par etter halvspilt runde på East London GC i Sør-Afrika torsdag. På det tidspunktet var han oppe på en delt 38. plass, og ville med par på siste ni klare cuten komfortabelt.

 

Dessverre skulle fire bogeys i innspurten sende ham nedover listene og utenfor cutgrensen – for tredje gang den siste måneden. Da dagen var omme stod det 76 slag på Kofstads scorekort, og en totalscore på tre over par – to slag utenfor cuten.

 

– Forholdene var lettere i dag, mindre vind, men det regnet. Jeg spilte jo ikke bra nok. Hjem imorgen for å jobbe med ting og tang en uke, skriver Kofstad i en tekstmelding til Norsk Golf etter runden.

 

Dette er ikke første gang sene bogeys har ødelagt for Kofstad denne sesongen. Fjorårets Challenge Tour-vinner har tidvis levert solid spill, men svake back nines har ødelagt.

 

Nå har han et par uker å omstille seg på og trene. Neste uke drar Europa-tourens stjerner til Arizona for å spille Accenture Match Play Championship. Dermed blir ikke neste turnering for Kofstad før Tshwane Open slår i gang i Sør-Afrika 28. februar.

 

Brasilianeren Adilson Da Silva fortsetter å lede i Sør-Afrika. Han er i skrivende stund 13 under par, og leder med fe slag på hjemmebanespiller Darren Fichardt.

 


 

Runde 1

 

Espen Kofstad var to over par i åpningsrunden av Africa Open torsdag, men rakk å senke en eagle før spillet ble utsatt på grunn av mørkets frembrudd. 

 

 
Etter å ha fått spillet tilbake på rett spor i forrige helgs Joburg Open, tar Espen Kofstad denne uken sikte på å fortsette det gode spillet i Sør-Afrika og Africa Open.

 

Torsdag var det utsettelser tidlig på dagen på grunn av kraftig vind, men da spillet kom i gang var det Jaco Van Zyl fra Sør-Afrika som gikk opp i en tidlig ledelse. Da spillet ble fullført fredag morgen var det imidlertid brasilianeren Adilson Silva som tok ledelsen med ti under par, fire foran Van Zyl

 

Espen Kofstad rakk på sin side 15 hull, før han måtte pakke sakene for dagen.

 

I tøffe vindforhold lå Losby-golferen lenge to over par, etter to birdies, to bogey og en dobbelbogey. Kofstad rakk akkurat også å spille det 15. hullet – og der vartet han opp med en eagle. Dermed kunne han gå til klubbhuset med en score på par.

 

– Spillet har vært bra, men blir straffet maks hvis jeg misser fairway. Blåste vilt mye, sa Kofstad til Norsk Golf etter runden. Om å spille i kraftig vind sier han:

 

– Det går helt fint. Moro når det ikke er birdiekonkurranse hver uke, sier Kofstad, og sikter til de lave scorene de siste ukene der spillerne har vunnet på henholdsvis 22- og 27 under par.

 

Fredag morgen fullførte han runden sin, og avsluttet med tre strake par for delt 33. plass. Han er nå i gang med andrerunden, hvor han er en over par etter fem hull. Det gir en foreløpig 51. plass.