Ting gikk rake veien nedover for Phil Mickelson etter å ha vunnet Pebble Beach Pro-Am tilbake i februar. Han slet i U.S. Open, før han like etter misset to cuter på rad i Greenbrier Classic og The Open Championship.

De siste månedene har han imidlertid vært tilbake o form, med solid spill i FedEx Cup-sluttspillet og Ryder Cup, og var like ved å vinne forrige ukes WGC-HSBC Champions-turnering i Singapore.

Den 42 år gamle amerikaneren tror hans dårlige spill tidligere år har hjulpet ham.

– Det var en periode på tre eller fire måneder hvor jeg spilte noen av min verste golf i karrieren. Det er i ferd med å bli noe av det beste som har skjedd meg, for det tvang meg til å analysere mitt eget spill, dissekere det, og bygge det opp igjen bit for bit, medgir «Lefty».

– Jeg begynte med jernkøllene, og jobbet med å slå riktig lengde, få riktig ballbane og spinnverdier. Etter det beveget jeg meg over til chipping, putting, wooder og driver. Jeg måtte jobbe meg gradvis tilbake, og etter PGA-mesterskapet har jeg spilt bedre golf for hver uke som har gått. 

– Jeg spilte noe av min beste golf i Ryder Cup, og veldig bra i HSBC Champions, så jeg gleder meg til neste år. Den dårlige formen har gjort at jeg nå føler jeg er bedre stilt enn på lang tid, forklarer Mickelson.

HSBC Champions ble nylig oppgradert til en del av PGA Tours FedEx Cup-program. Mickelson håper på flere asiatiske turneringer på PGA Tour-programmet i fremtiden.

– Jeg har spilt her i Singapore de siste seks årene, og jeg har planer om å fortsette å spille i noen av de største asiatiske turneringene. Det er fantastisk at det er asiatiske turneringer som er en del av FedEx Cup. Jeg håper at på et eller annet tidspunkt at den amerikanske touren kan ha fire-fem turneringer her.