Den svenske førsteåringen på European Tour, Jens Dantorp deler ledelsen med engelskmannen Eddie Pepperell etter åpningsrunden av Nordea Masters. Begge åpnet med runder på seks under par.

 

For Dantorp kom ikke runden som noe sjokk – PGA of Sweden National er hans hjemmebane.

 

– Jeg spiller banen så mye jeg kan når jeg er hjemme. Jeg klarer nesten ikke å beskrive hvor god støtten her har vært i dag. Alle mine venner og beste kompiser var her. Det var definitivt en av nøklene til suksess i dag, oppsummerte Dantorp runden til europeantour.com

 

Dantorp takker PGA Tour-profil Peter Hanson for mye av sin fremgang de siste årene.

 

– Peter Hanson har hjulpet meg mye. Det var fantastisk å reise over til USA med ham i vinter når jeg ikke kunne trene her hjemme. Han har vært en utrolig mentor for meg, og hjulpet meg gjennom mye. Nå føler jeg meg mer komfortabel i slike situasjoner. Sesongen har vært solid så langt. Jeg har ikke helt hatt de resultatene jeg ønsker, men det kommer seg. Dette er fortsatt helt nytt for meg, så jeg stresser ikke.

 

Svenskene har imponert på hjemmebane så langt, og har flere spillere i toppen. Sebastian Söderberg deler tredjeplassen ett slag bak teten, mens Johan Carlsson følger ytterlige slaget bak på delt 8. plass. Mikael Lundberg, Johan Edfors og verdenstoer Henrik Stenson deler 14. plassen (-3).