De 25 prosent beste i hvert felt avanserer til neste ukes finale. Det vil si at en topp-17/18-plassering denne uken er målet for de fire norske spillerne som er på plass i Spania. Etter 18 av 72 hull er to av fire nordmenn i rute.

Eirik Tage Johansen deler 17. plassen etter første runde på Lumine Golf & Beach Club i Tarragona. Siddisen gjode fire birdies, to bogeys, og deler 18. plassen på to under par, tre slag bak lederne Matt Wallace (England) og Jack Doherty (Skottland).

(Leaderboard)

Også Espen Kofstad ligger helt på vippegrensen etter de første 18 hullene. Han deler 18. plassen på Panoramica Golf i Castellón, takket være en viktig  eagle på det avsluttende par 5-hullet. Den tok ham til tre under par, fem bak lederen Ludwig Nordeklint. Svenskene har tre spillere i topp-3.

(Leaderboard)

Mens Kofstad og Tage er godt i gang i Q-School var historien dessverre en annen for Kristian Krogh Johannessen og Jason Kelly.  Krogh ligger på en foreløpig 45. plass, fire over par og seks slag bak kvalgrensen. Jason Kelly ligger helt sist, åtte over par. Flere spillere er fortsatt ute på banen.

(Leaderboard)

Bakgrunn

Kristian Krogh Johannessen sikret seg tidligere i høst spillerettigheter på Challenge Tour gjennom Nordic League, men skal nå spille om enda bedre arbeidsforhold i 2016.

Også Eirik Tage Johansen er klar for Challenge Tour. Han kan se tilbake på en imponerende sesong på Nordic League, og skal i likhet med Krogh forsøke å pynte på sin kategori. Siddisen har ved flere anledninger vist at han har det som skal til i den tøffe Q-School-kvalifiseringen: 

Hele fire ganger tidligere (2006, 2008, 2009, 2010) har han klart å komme seg gjennom det trange nåløyet og til Europa-touren – mer enn noen annen nordmann.

Krogh og Tages Team Norway-kollega Espen Kofstad kan spille med senkede skuldre på Panoramica Golf & Resort i Castellón:

Etter nok en sesong ødelagt av ryggskade, er han sikret «medical exemption» fra European Tour, og er garantert samme europatour-kategori i 2016 som han hadde denne sesongen – uavhengig av hva som skjer i Q-School. For ham er en topp-25-plassering i finalen neste uke det som skal til for å sikre seg enda flere starter på europatouren i 2016.

Losby-golferen forsøkte seg på et comeback i september, etter åtte måneders skadeavbrekk. Han endte på 57. plass i sin første turnering og var godt i gang i Italia uken etter, før han plutselig måtte trekke seg etter halvspilt turnering. Det blir spennende å se om ryggen hans holder fire runder på rad denne uken. 

Og finalen i desember blir en enda tøffere test: Der skal det spilles seks runder.

Jason Kelly har tilbragt 2015-sesongen på den europeiske sattelittouren Alps Tour, tilsvarende Nordic League her hjemme. Han har foreløpig ingen kategori å vise til på verken Challenge- eller European Tour neste sesong. For å få spille på Challenge Tour må man kvalifisere seg til finalen – og aller helst klare cuten der for å få et fullt turneringsprogram.