RocketBladez har Speed Pocket og dette gjorde TaylorMade et stort poeng av. Jernsettet fikk voldsomt mye oppmerksomhet og har vært et bra produkt for TaylorMade. Men TaylorMade er et firma i konstant evolusjon. Nå er etterfølgeren på plass.

 

 

 

SpeedBlade er penere og bedre. Det første er i hvert fall tilfelle. Utseendet er forbedret med mindre tydelig offset og bedre topplinje. Mange vil nok også like blåfargen TaylorMade nå bruker. Ser vi et hint til firmatilhørigheten med Adidas og Salomon? Bedre – det kan vi ikke felle en dom over så tidlig. TaylorMade sier de har forbedret Speed Pocket teknologien. Spesielt på treff lavt på slagflaten skal effekten være forbedret. De sier at deres egne undersøkelser viser at 72% av slagene til golfere med handicap 5-25 treffer nedenfor senter av slagflaten.

 

 

 

TaylorMade har også funnet ut at gjennomsnittsgolferen beholder jernsettet sitt i 5.5 år. Der ligger mye av årsaken til de mye lengre slagene spillere får når de går over til TaylorMades distansejern. Ja, de har sterk loft og litt lange skaft men er på ingen måte alene om dette. Andre faktorer spiller inn, som ballbane og spinn. Faktisk er kun tre køller i SpeedBlade sterkere enn RocketBladez. 3i med 1° mens 8i og 9i er 0.5° sterkere. Skaftlengden er uendret. Nå er det slutt på triksingen, produsentene må hente fram teknologi for å skvise enda mer lengde ut av jernkøllene.

 

Wedgene i settet har fått mye oppmerksomhet for sitt utseende. 50° wedgen vi kjenner som approach wedge eller gap wedge har de like godt døpt attack wedge. Lob og sand har heldigvis beholdt navnene sine.

 

 

SpeedBlade kommer som 4-AW med 85 grams stålskaft. Grafittskaftet kommer i stiff (75 gram), regular (65), senior (55) og ladies (45) flex. Tilgjengelig fra 4.oktober. Veiledende pris blir ren gjetting da TaylorMade ikke har opplyst den norske prisen. I euro koster settet fra 749. Vi kan trolig si 6499,- eller 6999,- her i Norge. Det er også veldig sannsynlig at vi får 5-PW eller 5-AW for å holde prisen nede. Forgjengeren RocketBladez selges i dag i utgangspunktet med 5-PW.