Acushnet (Titleist)

Regelendringen angående forankring, som forklart av USGA og R&A, berører bare definisjonen av selve svingen. Den endrer ikke noen utstyrsregler og har ingen betydning for utstyret vi lager og selger. Vi tror på ett sett regler i golfsporten og støtter USGA og R&A som lovgivende enhet. Vi vil fortsette å lage golfutstyr som holder seg innenfor reglene de setter.

 

Bob Philion, Cobra Puma Golf

I dag tapte golfsporten. Dette er ikke retningen vi bør ta, det vil fortsette å fremmedgjøre golfsporten for vanlige folk. Å nyte spillet er måten å få folk tilbake til golf. Denne avgjørelsen er et stort skritt tilbake på det området. Beslutningen må bety at deling av regelverket skal være hovedpunkt, og vi bør fokusere på å etablere et regelverk som gjør golf inkluderende og morsomt.

 

Nike Golf

USGA og R&As avgjørelse om å redefinere regelverket vedrørende et produkt som har blitt brukt på denne måten i en rekke år berører både produsenter og golfere. Til tross for dette klarer Nike alltid å tilpasse seg endringer og levere innovative produkter innenfor regelverket. USGA og R&A har rett til å gjøre disse endringene for konkurransespill. Bortsett fra dette tror vi at det beste for sporten er å fokusere på å gi golfere en opplevelse som inspirerer dem til å spille mer. Utvikler produkter som hjelper dem å spille bedre. Og skape tetterer bånd med golfere i en verden der nye fritidsaktiviteter stadig kommer til.

 

Chris Koske, Odyssey Golf

Odysseys mål er å gjøre putting enklere for golfere, samtidig som vi respekterer og jobber innfor reglene fastsatt av USGA. Vi forventet forbudet mot forankring og har allerede introdusert produkter – inkludert Odyssey Tank #7 som har vunnet på touren – som bedrer stabiliteten i puttesvingen og er innenfor USGAs regler. Vi vil fortsette å være ledende på alternative produkter for putting også i fremtiden.

 

John Solheim, Ping

Jeg setter pris på at dette var en åpen prosess. Jeg ser også verdien i det å ha ett regelverk. Men, jeg mener at de som lager regelverket bør se nærmere på hvordan vi skal gjøre spillet mer innbydende og inkluderende. Jeg vil fortsatt ha dette som mitt mål.

 

TaylorMade Golf

Vi setter pris på den prosessen USGA var del av i beslutningen om å forby forankring av putteren, men vi er ikke enig i at den er det beste for golfsporten.

 

 

Også spillerne har uttalt seg. 

 

Tiger Woods

– Forankring skal ikke være en del av spillet. Jeg har alltid sagt at du skal svinge alle køllene i bagen, ikke 13 av 14. Jeg håper regelen kommer så fort som mulig.

 

John Daly

– PGA burde lage sine egne som profesjonelle i vår egen organisasjon.

 

Rich Beem

– Hvordan er dette «skadelig» for golfsporten hvis bare 2-4% bruker forankret putter på verdensbasis?

 

Corey Pavin

– Jeg er ikke sikker på om forbud mot forankring er en spesielt stor sak. Jeg tror ikke det er nødvendig. 

 

Parker McLachlin 

– Jeg støtter forbudet i turneringsgolf. Det burde vært gjort for lenge siden.

 

Adam Scott, Webb Simpson og Carl Petterson nektet alle å uttale seg. De bruker alle forankret putter. Det var egentlig ganske stille etter USGAs uttalelse. Da forslaget ble lagt fram i desember 2012 var det sterkere følelser i sving. Nå ser det ut til at spillerne stille aksepterer det mens noen utstyrsprodusenter tar opp kampen.