Tekst: Marius Vannum

Marius Thorp hadde en tung siste dag på jobb i Sveits. Med en avsluttende 78-runde, falt nordmannen ned til en delt 27. plass. Mye tyder på at regnværet gjorde spillet vanskelig for Thorp, som måtte ta til takke med åtte bogeys. Det var en mager trøst at bæringen fikk en birdie på hull 16.

Det var kun østerrikeren Florian Praegant og franskmannen Julien Quesne som greide å gå en runde under 70 slag, som resulterte i et kjempe rykk opp på tabellen. De havnet på en endelig 3. og 4. plass.

Thorp greide lenge å holde seg i tetsiktet. Det var de siste ni hullene som ga nordmannen hodebry. Seks av de ni hullene endte med bogey. Dermed endte Thorp på en delt 27. plass med par etter fire dager.

Vinneren av turneringen i Sveits, ble franskmannen Benjamin Hebert. Franskmannen holdt hodet kaldt i regnværet og kunne kassere inn i underkant av 200.000 norske kroner. Vinneren tror regnværet hjalp han til seier.

– På en måte hjalp regnet meg litt i dag. Regnet gjorde at jeg konsentrerte meg mer, og var ikke nervøs, siden jeg måtte holde meg selv vekk fra regnet og holde golfkøllene mine tørre. Par var et godt resultat for meg i dag, selv om jeg hadde tre bogies, sier vinneren til europeantour.com.

Neste Challenge Tour er English Challange den 21-24 juli. Da er det Essex som får besøk av golferne.

 

Runde 3

Med en tredjerunde på fem under par spilte bæringen seg hele 25 plasser opp resultattavlen, og er nå inne på topp ti på resultatlisten. Med syv under par totalt har han fem slag opp til franskmannen Benjamin Hebert som leder turneringen, men kun to slag opp til de tre spillerne som deler andreplassen.

Thorp noterte seg for solide seks birdies og kun en bogey, noe som gav en runde på 66 slag. Og kanskje enda viktigere – en høyst etterlengtet dose selvtillit. Etter ni hull var han allerede fire under par, før han falt ett slag tilbake på hull 11. Han klarte heldigvis å svare fort, og med birdies på 13 og 17 er han i aller høyeste grad med der han hører hjemme – med i tetkampen igjen.

Søndag begir han seg ut på den fjerde og avsluttende runden klokken 09.05. Da går han i ball med Gary Lockerbie og Christophe Brazillier. Vi krysser fingrene for nordmannen!

 

Runde 2

Fredag noterte han seg for sin andre 70-runde (-1) på rad, og ligger dermed to under par for turneringen. Runden som inneholdt tre birdies, to bogeys og resten par har tatt ham 14 plasser opp leaderboardet til en foreløpig 34. plass.

Det er ikke lang vei å gå opp til en topplassering for Thorp – han har kun fire slag opp til de fem spillerne som deler syvendeplassen. Ytterlige tre slag foran ligger italieneren Andrea Pavan som leder etter runder på 66 og 67 slag.

Knut Børsheim har også vært i aksjon i de sveitsiske alper, men må gå tomhendt hjem fra turneringen. Med 72 og 71 slag er han en over, og endte med det på en 73. plass, ett fattig slag unna cutgrensen.

 

Runde 1

23-åringen lå lenge og sluret på en over par etter å ha gjort to bogeys samt en birdie på de første 11 hullene, men slo sterkt tilbake med strake birdies på de tre påfølgende hullene. Derfra og inn skulle han gjøre en bogey og tre par, og dermed levere ett scorekort på 70 slag, en under banens par. 

Han deler nå 48. plassen sammen med 12 andre spillere, og er kun fire bak de hele syv spillerne som deler ledelsen. To slag bak Thorp finner vi en annen nordmann, Knut Børsheim fra Fana Golfklubb. Han er på en 91. plass, etter å ha gjort tre birdies, fire bogeys og resten par. Han har dermed en jobb å gjøre om han skal klare sin tredje cut på rad på Challenge-touren.

Det er dog ikke langt opp til gode plasseringer for de to nordmennene, så morgendagen er fortsatt helt åpen.

 

Før turneringen

Turneringen slår i gang torsdag på Golf Sempachersee i Lucerne, Sveits, og er den 14. turneringen på årets Challenge Tour-program. 

Marius Thorp (Bærum Golfklubb) har siden årskiftet kun deltatt i syv turneringer – tre rene Europatour-turneringer, to Challenge-turneringer, og to konkurranser med blandet felt fra de to tourene. Ukens turnering er med rent Challenge-felt, da Europatour-spillerne med høyest kategori spiller i England under The Open Championship. Sist gang Thorp var i aksjon på touren var i SAINT OMER Open 19. juni.

Mugelleo Tuscany Open i mai er foreløpig den eneste turneringen han har klart cuten i så langt i år, der han endte på en 36. plass. Vi krysser fingrene for at bæringen med godt spill denne uken snart kan finne veien tilbake til formen.

Mye tyder på at vi kan vente å se Thorp i flere turneringer fremover. For to uker siden var Norsk Golf på Bærum Golfklubb, mens Thorp stod og trente på driving-rangen. Da fortalte klubbens pro Fredrik Enge at Thorp mest sannsynlig spiller Norwegian Challenge på Hauger i august. 

Knut Børsheim (Fana GK) deltar også i Sveits. Etter å ha klart sin første cut som profesjonell på Challenge-touren for to uker siden, gjentok han prestasjonen i forrige uke da han endte på 31. plass i Italia.