– Dette minner meg veldig om da Sergio Garcia ble valgt ut til Ryder Cup i fjor. Han var i elendig form, men ble plukket ene og alene på grunn av rutinen. Og det er sannsynligvis ingen annen turnering i verden hvor rutine er viktigere enn i Ryder Cup og Solheim Cup, sier Andreas Thorp.

Bakgrunn: Suzann Pettersen valgt ut til Solheim Cup!

Thorp har over ti års erfaring som caddie på LPGA-touren for spanjolen Beatriz Recari, og var med da Europa tok sin første seier på amerikansk jord i Solheim Cup i Denver i 2013. Nå er han hjemme i Norge igjen, og i helgen kommenterte han Ladies Scottish Open for Eurosport.

Hun har en trygghet og selvtillit som smitter over på de andre

Andreas Thorp

Fra kommentatorboksen så han Suzann Pettersen misse cuten i sin andre turnering på rad etter en 20 måneder lang mammaperm. Han tror likevel kaptein Catriona Matthew gjorde lurt i å plukke ut den norske veteranen.

– Jeg har selv vært inne i garderoben og opplevd hvordan det fungerer i den turneringen. Det er ingen tvil om at det er veldig positivt for Europa å ha henne der. Tutta kommer til å ha en mentorrolle for laget, og jeg tror hun kommer til å passe veldig bra på lag med flere av spillerne. Hun har en trygghet og selvtillit som smitter over på de andre, forklarer Thorp.

(Artikkelen fortsetter under)

Her er årets europeiske Solheim Cup-lag. Suzann Pettersen var en av Catriona Matthews fire wildcard. (Foto: Getty Images)

Klasseforskjell

Han mener ingen av de andre spillerne som var aktuelle til laget som «captain’s picks», har spilt bra nok, og det gjorde valget mye enklere for Matthew.

– Jeg tror de andre spillerne som ikke kom med, hadde slitt med å takle presset. Det er rett og slett et press det ikke går an å forberede seg på. Jeg husker Beatriz gikk i lederball i British Open en helg for noen år tilbake. Det var ikke i nærheten av presset som hun opplevde i Solheim Cup.

– Det er ganske stor klasseforskjell på Tutta og de andre europeiske spillerne som ikke ble valgt ut. Hun har et mye høyere toppnivå enn de andre aktuelle kandidatene noen gang har klart å vise, slår Thorp fast.

– Har Marianne Skarpnord grunn til å føle seg skuffet over ikke å bli valgt ut?

– Nei, det synes jeg ikke. Hun startet sesongen kjempebra, men forspilte dessverre en viktig mulighet i de to majorturneringene de siste ukene da hun misset cuten i begge. Hadde hun endt topp-30 i de turneringene, tror jeg hun hadde vært en høyaktuell kandidat.

– Marianne har spilt veldig bra i år og tatt store steg, men det er veldig, veldig sjeldent at «captain’s picks» i Solheim Cup går til rookier som spiller fast på europatouren. Kapteinene prioriterer heller dem som spiller fast på LPGA-touren. Akkurat nå er det milevis forskjell i nivået på LPGA- og europatouren.

(Artikkelen fortsetter under)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

It’s real;))) here we go;))🇪🇺🇪🇺🇪🇺 @celineboutier @brontemaylaw @jodi_ewart

A post shared by Suzann Pettersen (@suzannpettersen) on Aug 12, 2019 at 6:14am PDT

 

 

Tutta fornøyd

Thorp legger ikke skjul på at Matthew gjør seg selv utsatt for kritikk ved å velge Tutta til laget – spesielt hvis Tutta skulle ende opp med å tape sine matcher.

Han tror likevel ikke valget av Tutta er et stort sjansespill som det ser ut som på papiret.

– Jeg er ikke så bekymret over den cuten hun misset i Skottland. Hun har ikke langt igjen. Det hun tapte mest slag på, var typisk småslurv som er et resultat av at hun har spilt lite golf.

Hun er nok ikke så langt unna som mange tror.

– Jeg snakket med Tutta lørdag morgen, og hun virker veldig fornøyd med grunnlaget hun har lagt. Hun sier hun bare mangler tilstrekkelig med repetisjoner, og det er derfor hun står på startlisten i LPGA-turneringene i Portland og Canada de kommende ukene.

Thorp mener det kommer til å utgjøre stor forskjell for Tutta å få noen LPGA-turneringer under beltet igjen.

– Jeg tror hun står mye bedre rustet om en måned enn hun gjør nå, og det virker som om hun har hatt en veldig tydelig plan på hvordan hun skal komme seg tilbake. Hun er nok ikke så langt unna som mange tror.

Når Solheim Cup starter på Gleneagles fredag 13. august, skal Europa forsøke å ta tilbake trofeet etter at USA har vunnet de to siste gangene. USA er som vanlig favoritter på papiret, men Thorp tror årets turnering kan bli litt mer åpen enn den pleier.

– For øyeblikket er fem av spillerne som er automatisk kvalifisert på det amerikanske laget, «rookies». De har et lite generasjonsskifte på gang. Sammenligner du gjennomsnittlig verdensranking på USA og Europa, er USA bedre, men forskjellen er ikke så stor som tidligere.