Bryson DeChambeau var den store – og soleklare – favoritten før Masters tok til torsdag. Siden da har Augusta National vist seg å være en vrien test der det skal mer til enn bare muskler og lange driver til for å mestre.

På grunn av det dårlige været torsdag morgen, har hele turneringen blitt «forskjøvet» med en halv dag. Torsdagens runde ble ferdig fredag, og fredagens runde blir ferdig lørdag.

På forhånd var Bryson DeChambeau utpekt som den store favoritten. Men som om ikke det var nok at åpningsrunden bød på problemer, gjorde fredagen det enda verre.

Den langtslående muskelbunten fikk arbeidsdagen ødelagt på hull tre. Han prøvde å drive greenen på det 350 yards lange par 4-hullet, og selv om ballen landet nærme greenen endte det i ulykke for forhåndsfavoritten. For ballen forsvant ut i roughen. Og når ingen tilskuere er tilstede blir det plutselig vanskelig å finne ut hvor den landet.

Alle mann i sving for å finne DeChambeaus monsterdrive på hull 3. Men ingen fant ballen, og Bryson måtte slå utslaget på nytt. (Foto: Getty Images)

For selv om ballen ikke landet så fryktelig langt utenfor fairway, var det ingen som fant den. Og etter at de tre obligatoriske minuttene med letetid var oppbrukt måtte Bryson ta en golfbil tilbake til tee for å slå utslaget sitt en gang til. Det endte med en trippel bogey, og DeChambeau er sannsynligvis ute av kampen om den grønne jakka.

Fire mann i front

I toppen av leaderboardet kniver fire mann. To tidligere verdensenere og to oppkomlinger. Delt på minus ni – og delt ledelse – etter to runder er verdensener Dustin Johnson og verdenstreer Justin Thomas, og Masters-nykommer Abraham Ancer og australske Cameron Smith. 

Adam Scott var Cameron Smith sitt store forbilde. Nå kan australieren bli tidenes andre «aussie» som vinner en grønn jakke, sju år etter Scotts triumf på Augusta. (Foto: Getty Images)

Men andrerunden er fremdeles ikke ferdigspilt. Det er færre timer med dagslys på Augusta i november enn i april, og ettersom turneringen ble innledet med utsettelser på grunn av dårlig vær vil også lørdagen innledes av de gruppene som ikke rakk å komme seg i mål før mørket falt på fredag kveld.

Både Tiger Woods (-4), Xander Schauffele (-6), og Jon Rahm (-8) har flere hull igjen å spille lørdag morgen før utgangspunktet for lørdagsrunden er klart. 

Det kommer til å bli en thriller til siste slutt. Klarer DeChambeau cuten? Kan Tiger knappe inn på forspranget?

Følg med på GolfTV og Eurosport lørdag og søndag. Sendingen starter klokken 13.20.

Leaderboard