Det har vært en snodig opplevelse å se en majorturnering uten publikum. For det har utvilsomt noe å si for følelsen og atmosfæren at jubelen, stemningen, tilropene – det som gir denne typen turneringer det lille ekstra – glimrer med sitt fravær.

Men det er som kjent ikke spillernes eller arrangørenes feil. Og spillerne gjør om ikke annet det de kan for å gjøre PGA Championship på Harding Park majorstatusen verdig. Det er bare å ta en titt på leaderboardet før den siste runden.

Dustin Johnson leder an ni under par, etter å ha gått tredjerunden på -5. Og det til tross for en dobbel bogey på hull ni og at han klarte å rote bort yardage-boken sin. Hans kanskje største utfordrer jager to slag bak: Brooks Koepka kan bli den første som vinner PGA Championship tre år på rad i slagspill-æreaen.

Med i seierskampen er også unge Scottie Scheffler(-8), langtslående Cameron Champ (-8), Collin Morikawa (-7), Paul Casey (-7), Bryson DeChambeau (-7), tidligere verdensenere Justin Rose(-6) og Jason Day (-6) – for å nevne noen. 

Bare tre slag skiller de tolv beste. Dessverre for norske golf-fans heter ingen av dem Viktor Hovland. 

Falt 28 plasser

De som håpet på litt lørdagsmagi fra Hovland, måtte krype skuffet til køys. Fire bogeys og bare én birdie ble fasiten fra 22-åringen, som måtte droppe etter å ha mistet ballen på hull 13, og endte med en forglemmelig runde på tre over par. 

Viktor Hovland har ikke fått det til å stemme 100 prosent i sin PGA Championship-debut. (Foto: Getty Images)

Dermed er Oslo-gutten to over par for turneringen og på den delt 59. plass når tre av fire runder er spilt. 

Hovland slår ut på sisterunden klokken 17.10 norsk tid. Turneringen vises på Viasat Golf og Viaplay. 

Leaderboard