De lærde kommer til alle til samme konklusjon. Tiger må spille turneringer. Tidligere meritter viser at han vinner majortitler i sesonger der han han spiller ofte. For Tiger er ikke ofte det samme som for andre. Mer enn seks turneringer er det som skal til, Tiger har nemlig kun en majortittel i en sesong der han spilte færre enn seks turneringer.

 

I 2014 var Tiger i feltet kun syv ganger, og vi fikk se ham på tre søndager. Den siste turneringen var PGA Championship i begynnelsen av august, hvis vi ser bort fra lille Hero World Challenge som spilles utenom sesongen. I oppladningen til sine fire Masterstitler (1997, 2001, 2002 og 20075 har Tiger spilt i snitt 6.75 turneringer. I tillegg til Phoenix spiller kan trolig Torrey Pines, WGC på Trump National og Arnold Palmer Invitational. Skulle han føle at det trengs flere turneringer har både Honda Classic og Northern Trust Open den kvaliteten han ser etter.

 

Phoenix Open starter 29.januar. Det er ikke så veldig mye tidligere start enn vanlig, hans normale sesongstart er tross alt på Torrey Pines som arrangeres uken etter. For en spiller som har fokus på å spille lite og med stor kvalitet har det allikevel betydning. Tiger har for øvrig valgt å droppe deltakelse i Abu Dhabi.

 

Så til det berømte slaget vi nevnte. Hull 16 på TPC Scottsdale er golf slik vi ikke kjenner det. Stadiongolf med store tilskuermengder som jubler, eller gir deg det glatte lag dersom du ikke treffer greenen. Det er 18 år siden dette øyeblikket. 1997, det samme året han vant for første gang på Augusta National.