Det til tross for en solid andrerunde på to under par. Børsheim hadde en tøff oppgave foran seg med delt 115. plass etter åpningsrunden, og dessverre var skadene som var gjort med den innledende 73-runden for store til å rette opp.

Feltet har plukket fra hverandre Royal Park I Roveri-banen i Torino de to første rundene, noe en cutgrense på fire under par vitnet om.

Engelskmannen Richard Bland har overtatt toppen av leaderboardet på 12 under par. Han tar med seg en ett slags ledelse på de fire spillerne på delt andreplass til moving day lørdag. Lederen etter første runde, Joel Sjöholm ble vippet ned til en delt 7. plass.

– Jeg har hatt noen tøffe sesonger, men alt det er bak meg nå. Jeg forsøker bare å bli bedre for hver eneste dag. Jeg er i en ypperlig posisjon, men det er fortsatt 36 hull igjen. Det er fantastiske spillere bak meg, og lave scorer, så to 70-runder kommer ikke til å få jobben gjort, konstaterte lederen Bland overfor europeantour.com etter runden.

Etter ukens turnering er det klart for Ryder Cup i Chicago. For Børsheim blir neste turnering etter alt å dømme Portugal Masters 11. til 14. oktober.

– – – – – 

 

Runde 1

Knut Børsheim må kjempe hardt for å klare sin tredje strake cut på Europa-touren fredag.

Bergenseren er i aksjon i BMW Italian Open på Royal Park I Roveri i Torino, der han tar sikte på å fortsette klatringen fra 195. plassen på pengelisten. Nå må han under par på fredag, om det skal bli kroner i kassen også denne helgen.

Fire bogeys, tre birdies og resten par holder bare til en 115. plass så langt for 25-åringen. Med en over par totalt, ligger han tre slag bak den foreløpige cutstreken.

– Litt rotete i dag. Nå har jeg vært i Ping-bussen og fått nye grep på køllene. Håper det gjør susen i morgen, skrev Børsheim på sin Facebook-profil etter runden.

Det scores lavt i Italia, og så mange som 99 spillere befinner seg under par så langt. På toppen av haugen er svenske Joel Sjöholm, som gikk på solide åtte under par.

Det gir en ledelse på ett slag til Lee Slaterry fra England. Syv spillere deler tredjeplassen ytterlige ett slag bak.

– Jeg slo i grunn ballen overalt. Jeg var mye i skogen, og gjorde noen morsomme birdies i dag. Det var en kjempende 64 mer enn det var en solid 64. Men det er alltid morsomt å være åtte under, oppsumerte lederen Sjöholm runden overfor europeantour.com.