Etter et skadeopphold på ti måneder er Tiger Woods tilbake i turnering i denne ukens Hero World Challenge på Bahamas. Ifølge rapportene er det en helt annen Tiger som stiller til start nå sammenlignet med hans comeback i samme turnering for ett år siden. 

I fjor tok det bare to og en halv turneringer før han måtte kaste inn håndkledet igjen med smerter i ryggen. Nå føler han seg angivelig bedre enn på mange år.

Forrige uke spilte han en treningsrunde med Donald Trump, verdensener Dustin Johnson og tidligere PGA Tour-spiller og nå ekspertkommentator Brad Faxon på Trump National Golf Club.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Donald Trump, Tiger Woods, Brad Faxon og Dustin Johnson før deres runde på Trumps golfbane i Jupiter i Florida. 

Etter runden var Faxon så ivrig at han like gjerne skrev en kommentarartikkel i Golfweek.com om opplevelsen. Her er noe av det han hadde å si om opplevelsen:

«(…) Vi spilte en avslappet best-ball-match med litt penger på spill. President Trump og jeg mot Dustin og Tiger. De spilte fra back-tee fra 7600 yards, mens vi spilte fra blå tee fra 6500 yards. Presidenten var hyggelig og underholdende. Han fortalte om ting han elsker med jobben og ting han ikke er fullt så begeistret for. Jeg tror han var spent på å være med i gruppen, og vi hadde det veldig gøy.

Jeg hadde tidligere hørt fra Rickie Fowler, som har spilt med Tiger nylig og sa at Tiger slo ballen bra. Jeg vil si meg enig. Tiger så veldig bra ut. Han var glad, og enda viktigere: han var endelig smertefri. Problemene han har hatt med ryggen, ser ut til å være vekk. Han så uanstrengt og fri ut, og han hadde litt kraft i slagene.

Jeg var imponert over hvor langt han slo ballen. På de ti hullene de slo driver, slo Tiger forbi Dustin halvparten av gangene, og Dustin slo forbi Tiger halvparten av gangene. Han virket ikke bekymret for å svinge hardt med driveren. Ballbanen, lyden av balltreffet…alt var der.

(…)

Tiger så også ut som om han hadde kontroll på alle de følsomme nærspillsslagene. På det første hullet slo han et slag over en bunker som så bra ut. Han slo noen vriene putcher og chiper, og slo noen nære hullet til gimmieavstand.», skriver Faxon, som understreker at han overhodet ikke forventer noen seier fra en som har spilt tre turneringer de siste 27 månedene og falt til 1199.-plass (!) på verdensrankingen.

Det er så langt ned at han har spillere som Jarand Ekeland Arnøy (451), Aksel K. Olsen (652), Espen Kofstad (680), Eirik Tage Johansen (929), Andreas Halvorsen (950), Elias Bertheussen (981), Christian Aronsen (1047) og Kristoffer Reitan (1128) over seg på verdensrankingen.

Det kommer imidlertid ikke til å vare lenge. Selv med en sisteplass i det 18 mann store feltet i Hero World Challenge vil Tiger klatre over 250 plasser på verdensrankingen.