For første gang etter nesten å ha mistet livet i en bilulykke for ti måneder siden var Tiger Woods endelig tilbake i turneringsaksjon i helgen.

Tigers tilbakekomst i far-sønn-turneringen PNC Championship ble akkurat en så minneverdig helg vi hadde håpet på, og ikledt den ikoniske røde «søndagsskjorta» til Nike leverte Tiger og Charlie Woods gnistrende golf da det dro seg til mot slutten. Med en scramble-score på 14 under par tangerte de turneringens laveste runde, og deres elleve birdier på rad (!) i innspurten var ny turneringsrekord.

Til slutt var det bare laget til John Daly som var bedre enn Team Woods, men enda viktigere enn scoren var det at turneringen viste golfverdenen hvor store skritt Tiger har tatt etter ulykken: den gamle svinghastigheten er nesten helt tilbake, slagrepertoaret er fortsatt uten sidestykke, og nærspillet fortsatt like gudebenådet (og som om ikke det var nok, ser det ut til at eplet ikke har falt langt fra stammen hos Charlie heller!).

Så det må vel bety at et offisielt turneringscomeback er nært forestående? Sannsynligvis ikke.

– Jeg er ikke på det nivået helt ennå. Jeg klarer ikke å konkurrere mot disse gutta akkurat nå. Det kommer til å kreve mye arbeid for å komme tilbake til at jeg kan klare å konkurrere på høyt nivå, sa Tiger da han møtte pressen etter søndagens 57-runde.

Tiger kjørte nemlig golfbil mellom slagene de to rundene på Ritz-Carlton Golf Club i Orlando, og etter noen av utslagene småhaltet han også litt på høyrebeinet, som han for øvrig nesten måtte amputere (!) etter bilulykken i februar. 

På PGA-touren er det derimot ikke lov med golfbil, og det å spasere fire turneringsrunder på rad pluss innspillsrunder i forkant er kroppen fortsatt ikke lar til.

Uavhengig av hvordan tidsskjemaet ser ut, var Tiger uansett henrykt over å være tilbake i turneringssirkelen igjen.

Konkurransesuget kommer aldri til å forsvinne. Dette er mitt miljø. Det er dette jeg har gjort hele livet mitt. Jeg er bare takknemlig for å ha muligheten til å gjøre det igjen. Tidligere år var ikke en veldig bra start på året, og det så ikke bra ut, men de siste ukene har jeg jobbet hardere enn noen gang de siste syv månedene, og å ha denne mulligeten til å spille her med sønnen og skape disse minnene som kommer til å vare livet ut, er verdt all smerten.

Tiger insisterer på at ingenting har endret seg fra intervjuet han ga Golf Digest for to uker siden, da han fortalte at han aldri kommer til å spille et fullt turneringsprogram på PGA-touren igjen, men heller være selektiv og planlegge kalenderen rundt noen få utvalgte turneringer hvert år – slik også legenden Ben Hogan gjorde etter at han holdt på å miste livet i en bilulykke.

– Jeg kommer til å håndplukke turneringer, men det er ikke sikkert kroppen kommer til å være samarbeidsvillig. Jeg vet ikke hvor mange turneringer jeg kommer til å spille. Jeg er uansett bare takknemlig over å ha mulighet til å gjøre dette igjen, for det så dårlig ut en stund.