Tiger Woods er den ubestridte eneren i World Golf Championship-turneringene. Bare to uker The Open Championship, samles stjernene igjen for å måle muskler i WGC Bridgestone Invitational på Firestone – en av Tiger Woods sine favorittbaner. Woods har vunnet 74 ganger på PGA-touren. Siden World Golf Championship-turneringene ble startet opp i 1999 har han vunnet 16 av disse. Syv av disse har kommet på Firestone.

 

Nå håper han på å utnytte anledningen til å bli nummer en igjen.

 

I Woods sin regjeringstid på toppen av rankingen, var han til sammen verdensener i 623 uker. De siste 90 har plassen derimot tilhørt enten Luke Donald, Rory McIlroy, Lee Westwood eller Martin Kaymer. Mens Tiger tråklet seg gjennom skader og svingendringer i fjorårssesongen, falt han på det laveste til en 58. plass. Nå er toppen bare en armlengdes avstand unna.

 

– Det ville vært fint å komme tilbake dit. Med tanke på hvor langt jeg falt ned – å bygge meg tilbake til dette punktet, jeg har hatt noen seiere, jeg har hatt noen gode plasseringer, jeg har vært stabil. Det er slik man blir en av verdens beste. Å være ranket så lavt som jeg var, og så kjempe meg tilbake til nummer 2 hvor jeg er nå føles veldig bra, sa Woods under onsdagens pressekonferanse i forkant av turneringen i Ohio.

 

Luke Donald er inne i sin 55. uke på rad som verdensener – lengre enn noen annen spiller i Tiger Woods-æraen. Han lar seg ikke stresse av Tiger som puster ham i nakken.

 

– Jeg er veldig stolt over rankingen min og hvor lenge jeg har holdt den. Det viser hvor stabil jeg har vært de siste par årene. Dersom jeg fortsetter å gjøre det jeg vet jeg klarer – å vinne turneringer, og forhåpentligvis majorer etterhvert, vil jeg bli værende på toppen. Men det er så klart noen fantastiske spillere like bak meg, inkludert Tiger. Det er bare bra å ha sånne spillere i hælene. De presser deg til å jobbe hardere, å sette seg selv høyere mål, og forsøke å prestere til det nivået, forteller Donald.

 

Woods har så langt vunnet tre ganger på PGA-touren denne sesongen, flest av alle på touren. Majorene sitter derimot langt inne, og neste ukes PGA-mesterskap på Kiawah Island er årets siste mulighet til å ta den første majoren siden U.S. Open-triumfen siden 2008.

 

– Jeg føler meg veldig komfortabel med der jeg er nå, for det går fremover hele tiden. Jeg har tatt flere steg i riktig retning denne sesongen, levert bedre scorer, og vært mer stabil. Når man gjør endringer som jeg har gjort i spillet mitt så tar det litt tid, og nå begynner det å «klikke». Med tre seiere så langt i år er jeg på riktig vei, sier Tiger.

 

Firestone blir en god målestokk for Tigers fremgang. I turneringene han har vunnet i år har han stort sett kunnet hvile på toerjernet eller treerwooden fra tee. Firestone er derimot tourens lengste par 70-bane, med sine 6763 meter fra bakerste tee. Det betyr at den store klubben må opp oftere for Tiger – en kølle han viste under The Open at han fortsatt ikke er komfortabel med. På den lyse siden har Firestone tørket godt opp etter lange perioder med sol, og roughen beskrives som usedvanlig snill.

 

– Det er bra å spille en stor turnering med de beste spillerne rett før en major. Det er en bra måte å få spillet klart til neste uke. Det er positivt å ha to så turneringer som dette etter hverandre. Før pleide denne turneringen å komme uken etter PGA-mesterskapet. Det er bedre slik det er nå. 

 

– Det er spennende at alle spiller på samme sted, og er på den samme banen for å forberede seg til en enda større uke neste uke, konkluderer Tiger.

 

 

 

Verdensrankingen pr. 02.08.2012.

1. Donald 9,84

2. Woods 8,37

3. McIlroy 8,27

4. Westwood 7,77

5. Simpson 6,39

6. Scott 6,17

7. Watson 6,12

8. Dufner 5,80

9. Kuchar 5,69

10. Rose 5,40