Hank Haney kom på kant med Tiger Woods tidligere i år, da han lanserte boken «The Big Miss», som handlet om årene hans som Tigers trener. Selv om det er Rory McIlroy som topper verdensrankingen, men Haney at Tiger fortsatt er den beste i «gamet» – men at han fortsatt er et stykke unna gammel storhet. Det forteller han i et ferskt intervju med ESPN The Magazine.

 

«Ting har endret seg (etter Thanksgiving-skandalen i 2009 journ. anm.), og det er tydelig at han ikke er den golferen han en gang var. Og jeg vet hvordan dette funker, at det sitatet vil bli uthevet i en egen liten boks midt på siden, og det er uheldig. Det er derfor jeg ikke ønsket å gjøre dette invervjuet, men det får jeg bare levet med. Men jeg mener fortsatt at Tiger er den beste spilleren. Nei, han er ikke verdensener, men jeg synes han fortsatt er den beste spilleren. Men han er ikke den spilleren som vant 45 prosent av turneringene de tre siste årene jeg hjalp ham. Sånn er det bare. Folk sier at «du hevner deg på ham». Det gjør jeg ikke. Som Bill Parcell alltid har sagt: «Du er hva statistikken sier at du er».

 

Woods vant tre ganger i 2012 og var tilbake på vinnersporet etter over to år uten en seier på PGA-touren. Likevel uteble resultatene i majorene for Woods, som vanligvis er hans målestokk for suksess. Hans beste plassering var delt 3. plass i The Open.

 

I intervjuet, pratet Haney også om Tigers trener Sean Foley, som har vært kritisk til Haneys undervisning.

 

«Da jeg startet i jobben fortalte Butch Harmon (Tigers trener før Haney journ. anm.) at jobben er vanskeligere enn den virker, og at det er et vanskelig team å være på. Det var det eneste han fortalte meg. Da Foley startet i jobben pratet han om alt Tiger gjorde feil også videre også videre. Jeg tenkte «wow», for det er vanskeligere enn det ser ut, og det kommer han til å finne ut. Det er en grunn til at Tiger er så stor. Det er fordi han er annerledes, og annerledes på så mange måter. På grunn av det, er det å coache ham ulikt alle andre jeg har coachet.»

 

Om forholdet med Tiger nå, sier Haney at han ikke har pratet med Tiger siden han sa opp på tekstmelding i mai 2010.

 

«Sist gang jeg pratet emd Tiger var dagen etter jeg sa opp. Han sa «Hank, det viktigste er at vi var gode venner. Og vi må sørge for at det forblir slik». Så hørte jeg aldri fra ham igjen.»

 

 

(Kilder: ESPN / Sports Illustrated / Golf.com)