K.J. Choi åpnet førsterunden i California med fem strake birdies. Tiger noterte seg for fire birdies på de fem første hullene. Så dukket vinden opp på Sherwood Country Club.

 

Med vindkast opp i nesten 15 meter per sekund hadde spillerne store problemer med å kontrollere ballen, og av de 18 verdensstjernene i feltet maktet bare seks av dem å gå under par. Hverken Woods eller Choi fortsatte i det samme suverene sporet som i starten av runden, men klarte likevel å holde en god score ved like. Choi signerte til slutt for en runde på 66 slag, seks under par. Det gir ham en ledelse på tre slag på Tiger Woods og Steve Stricker som deler andreplassen.

 

– Alt under par i denne vinden er bra. Om vinden hadde vært rolig måtte man nok gått under 68 for at det skulle vært en god score sa Woods, som har vunnet turneringen fire ganger tidligere.

 

Choi på sin side er vant til den kraftige vinden, ettersom han bor i Dallas.

 

– Jeg er vant til disse forholdene. I Dallas er det vind mellom 10 og 15 m/s annenhver dag. Jeg er vant til å trene i slik vind, og føler meg komfortabel i slike forhold, sa sør-koreaneren, eller «tanksen» som han kalles av sine medspillere.

 

For Woods var runden en naturlig forlengelse av den gode formen han viste i Australia for et par uker siden. I likhet med «down under» viste han også i går at hans nye sving holder stand i vinden, og da han først misset var det ikke med mye.

 

– Det ser ut til at selvtilliten hans er på vei tilbake. Det ligner på Tiger fra gamle dager, og det er herlig å se. Vi trenger ham der ute, og at han spiller bra, sa Steve Stricker som gikk i ball med Woods.

 

Også Choi mener Tiger er på rett spor, men at han fortsatt har et lite stykke igjen.

 

– Jeg tror han er 80 eller 90 prosent tilbake igjen. Jeg gleder meg veldig til å spille med ham i morgen. Tiger er en god venn, og han har en sterk psyke. Mentalt er han på riktig plass nå, og jeg tror det det kan bli en morsom dag i morgen. Jeg så ham slå noen slag i dag, og ble imponert over rytmen og kraften i svingen hans. Det var som å se Tiger i gamle dager.

 

Hvem har du mest tro på denne uken? Choi? Woods? Eller kanskje en annen?


Høydepunkter