Tiger Woods, som starter The Open-uken på 241. plass på verdensrankingen, ankom The Old Course allerede lørdag. Der så han en helt annen bane enn det han forventet seg.

Han ble overrasket over myke fairwayer og grønne greener – noe som står i sterk kontrast til hvordan banen har vært når han har spilt der tidligere. Woods har ved flere anledninger kalt St Andrews for sin favorittbane i hele verden.

– Jeg ble sjokkert. Jeg så bilder av banen for en måned siden, da var det beinhardt. Det så ut som den skulle spilles hard og rask som tidligere år, men det har endret seg. Den har fått mye regn og sol. Den er helt annerledes, sier Woods i følge ESPN.com.

39-åringen sier han må legge ned mye tid på å bli komfortabel med de tregere greenene. Historisk sett har Tiger langt bedre putte-statistikk på raske kontra trege greener.

Det så ut som den skulle spilles hard og rask som tidligere år, men det har endret seg. Den har fått mye regn og sol. Den er helt annerledes

Tiger om St Andrews

– Jeg må jobbe litt med følelsen rundt greenene og puttingen. Jeg forventet ikke at det skulle være så mykt.

Forholdene ser ut til å bli optimale for lave scorer denne uken. Værmeldingen for St Andrews varsler kun noen drypp på torsdag, ellers pent vær og laber bris.

Til tross for at spillet til Tiger helt siden starten av 2014 har vært av det forglemmelige slaget, mener han selv han er på vei over «kneika».

Selv om det bare ble en 32. plass i hans forrige turnering, The Greenbrier Classic, ga den likevel grunn til optimisme. Hans jernslag gjennom turneringen endte i snitt 7,2 meter fra hullet – hans bestenotering siden PGA Tour begynte å registrere denne statistikken i 2003. Han spilte også sin første bogeyfrie runde siden 2013

– Det kommer seg, smiler Tiger lurt.

Verdenseneren ba om råd

Tidlig forrige uke kom sjokknyheten om at Rory McIlroy har røket leddbåndet i ankelen etter å ha spilt fotball med kompiser, og måtte trekke seg fra The Open.

Noe av det første McIlroy gjorde etter uhellet var å prate med sin kamerat og mentor Woods, som nærmest renner over av erfaring når det kommer til skader.

Leste du? Haugsrud om Rory: – Det går jo ikke an!

Han gjør det rette og tar vare på kroppen før han kommer tilbake

Tiger om Rory

– Vi snakket om skaden en liten stund. Han nevnte at jeg hadde vært mye skadet gjennom årene, og ville lære litt om hvordan jeg håndterte de. Vi hadde en god prat. Han gjør det rette og tar vare på kroppen før han kommer tilbake.

– Det er ikke noen tvil om at han er frustrert over å ikke spille The Open, spesielt her på St Andrews. Han har spilt veldig bra i det siste, og banen passer ham veldig bra, sier Woods.