At Tiger er i Masters-modus, er det ingen tvil om. Det var han allerede på søndag, etter at han avsluttet Arnold Palmer Invitational med en runde på 72 slag. Da kunngjorde han rett fram at han kan vinne Masters for femte gang neste måned.

Woods lå an til å gjøre en ny god turnering, da han gjorde bogey på det 17. hullet og fant vannet på hullet etter. Uten de to siste hullene ville han trolig ha havnet på topp ti.

Etterpå, mens han signerte autografer for en horde av entusiastiske fans, ble Woods spurt om både drivingen sin, puttingen sin og hans generelle følelse rundt golfspillet sitt. Beskjeden var klar: han blir bedre og bedre på alle områder. Og for dem som lurer på om han har mistet noe av selvtilliten i løpet av de siste seiersløse månedene, så er svaret nei. På spørsmål om han tror han kan vinne på Augusta igjen neste måned, svarte han simpelthen: absolutt.

Det kan være et tegn på at Tiger har funnet tilbake til noe av sitt gamle jeg. Han fokuserer ikke lenger på tvilene eller det han til det kjedsommelige har kalt «prosessen».

– Det var en veldig god uke, og en uke jeg trengte. Jeg slo ballen veldig bra, og de tingene jeg har jobbet med de siste ukene, føltes veldig, veldig komfortable. Jeg var i stand til å kontrollere så godt som alle slag i dag.

Tiger havnet i vannet tre ganger på Bay Hill, og han la igjen noen putter her og der. Til tross for det snuste han altså på en ny topp ti-plassering.

Det er kanskje ikke all verden for en spiller som har vunnet så mye som Tiger, og publikum og fansen forventer kanskje mer. Men for Woods er det piler som peker i den riktige retningen.

Woods spiller ikke denne ukens turnering i Houston. Isteden drar han tidlig til Augusta for å begynne å forberede seg til et av årets store høydepunkter. Han ble nummer fire der i fjor.

Kilde: Reuters