Etter en voldsom sluttspurt fra det internasjonale laget, skulle det bli det en overraskende nervøs avslutningsdag for amerikanerne. Med en ledelse på fire poeng som utgangspunkt for dagen, trengte USA kun 4,5 poeng på dagens 12 matcher for å forsvare trofeet. Men da verdenslaget vant seks av dagens åtte første matcher var det plutselig helt åpent igjen.

 

Omsider skulle amerikanerne våkne, og med seier i dagens fire siste matcher var seieren et faktum. Og som det var i 2009 var det Tiger Woods som nok en gang ble tungen på vektskålen.

 

Skjebnens ironi

Tiger har spilt god golf denne uken, men har likevel tapt tre av sine fire matcher. Men singlematcher er et helt annet spill, og i tokamp mot Aaron Baddeley vant han overbevisende 4&3. Etter å ha reddet par fra greenbunkeren på det 15. hullet hadde ikke Baddeley mulighet til å ta igjen Tiger, og USA kunne dermed sprette champagnen. 

 

– Jeg hadde håpet på at det ikke ble opp til vår match å avgjøre det hele. Jeg ønsket at Stricker i ballen bak meg kunne få æren av  å dra i land seieren for oss. På rangen før runden fortalte jeg caddien min at det kom til å avgjøres i en av de siste fire matchene, så jeg følte jeg trengte det poenget. Vi gikk ut der og spilte veldig bra, og gjorde det vanskelig for Baddeley, sa Tiger etter runden.

 

Amerikanernes kaptein, Fred Couples har måttet tåle mye kritikk for sitt uttak av Tiger Woods til laget. Dermed er det en skjebnens ironi at det er Tiger som til slutt fikk æren av å avgjøre det hele.

 

– Han (Tiger journ. anm.) har vært klar i en måned. Jeg kunne så klart ikke gi noe svar på hvordan han kom til å spille, men jeg tror han viste denne uken at svingen hans er tilbake, og at han er frisk. Det er det viktigste for meg. Det er viktig for meg å folk til å innse at han fortsatt har det i seg, sa Couples etter runden.

 

Seieren markerte amerikanernes fjerde strake i turneringen, og en revansje fra tapet sist gang konkurransen ble avholdt på Royal Melbourne i 1998, da verdenslaget vant.

 

Uslåelig Furyk

Det var Ryo Ishikawa, Charl Schwartzel, K.T. Kim og Geoff Ogilvy som ga verdenslaget den gode starten, men da Jim Furyk, David Toms og Tiger Woods alle tok solide ledelser i sine matcher sent på dagen ble utfallet etterhvert tydelig.

 

Toms knuste til slutt Robert Allenby 7&5, mens Furyk ble kun den fjerde spilleren i Presidents Cup-historien til å vinne alle sine fem matcher. Det etter hans svakeste sesong noensinne på PGA-touren.

 

– Jeg føler spillet mitt har vært bedre enn det har vært i hele år, og jeg vil gjerne takke mine partnere, sa Furyk som vant tre matcher sammen med Phil Mickelson, og enda en med Nick Watney.

 

En som naturlig nok ikke var fornøyd var Adam Scott. Australieneren slo Phil Mickelson i sin match, men begynner å bli frustrert over verdenslagets seierstørke.

 

– Det er skuffende at vi ikke klarte å vinne i år. Men det har vært en fantastisk uke på hjemmebane som jeg kommer til å huske hele min karriere, sa Scott.

 

Neste utgave av Presidents Cup avholdes på Muifield Village i Ohio, men innen den tid er det Ryder Cup på Medinah Country Club i Illinois neste høst som vil være i amerikanernes søkelys.

 

Høydepunkter