2021-sesongen til Tiger Woods er satt på vent etter at han nå har måttet operere ryggen for femte gang.

Tirsdag annonserte Tiger at han nettopp har gjennomgått et mikrodiskektomi-inngrep for fjerne et fragment fra en skive som klemte en nerve og påførte ham smerter i ryggen.

Ifølge Golf Digest er Woods ventet å måtte tilbringe minst to måneder på sidelinjen, inkludert Farmers Insurance Open på Torrey Pines og Genesis Invitational på Riviera Country Club, hvor han også er vert.

Inngrepet ble gjennomført på lillejulaften. Tigers medisinske team har karakterisert operasjonen som en suksess og sier de forventer at Tiger skal bli frisk igjen. Kilder til Golf Digest sier at Tiger håper på å være klar til årets første majorturnering, The Masters, som slår i gang på Augusta National 8. april.

Oversikt over alle Tigers skader opp gjennom årene: Denne kroppen har fått juling!

Woods har slitt mye med ryggen det siste tiåret og spilte bare en PGA Tour-turnering mellom august 2015 og desember 2017.

På et tidspunkt trodde Tiger at karrieren var over, men etter en vellykket operasjon i 2017 klarte han å gjøre comeback på slutten av året. Siden da har Tiger konkurrert stort sett skadefri.

I ettertid har han fulgt opp med å vinne FedEx Cup-finalen, The Masters og tangert Sam Snead som tidenes mestvinnende PGA Tour-spiller – utvilsomt et av idrettshistoriens største comeback.

Nå krysser golfverden fingrene for at den nå 45 år gamle Woods klarer å kjempe seg tilbake igjen.

(Artikkelen oppdateres)