Selv om mange er uenige i hvem som er tidenes beste golfspiller av Tiger Woods og Jack Nicklaus, er det bred enighet om at ingen har noensinne spilt så spektakulær golf som Tiger gjorde tidlig på 2000-tallet.

Etter å ha vunnet de tre siste majorene i 2000, U.S. Open på Pebble Beach, The Open på St Andrews og PGA Championship på Valhalla, fulgte Tiger opp med å vinne The Masters den påfølgende våren for å bli den første spilleren noensinne i besittelse av alle de fire moderne majorene på en og samme gang. Prestasjonen har på folkemunne blitt omtalt som «The Tiger Slam».

Nå skal jernkøllene og wedgene Tiger brukte for å skrive golfhistorie, selges på auksjon.

(Artikkelen fortsetter under)

(Foto: Getty Images)

Settet består av ni Titleist 681-T-bladkøller fra toerjern til pitchingwedge og to spesiallagde Vokey Design-wedger med Tigers navn inngravert. Og hvis du lurer på hvor bra Tiger faktisk traff ballen på denne tiden, er det bare å se på den smått perverse slitasjeskaden i sweet-spoten på åtterjernet hans:

(Foto: Golden Age Auctions)

Køllene selges gjennom Golden Age Golf Auctions, hvor åpningsbudet var satt til 25 000 dollar. Med 15 dager igjen av budgivingen er det høyeste budet nå oppe i 527 846 dollar, og med tanke på hvordan budrunder vanligvis aksellererer mot slutten, er det mye som tyder på at køllene som har spilt tidenes beste golf, også kommer til å bli tidenes dyreste:

(Følg med på budrunden her)

– Jeg tror dette blir den første samlegjenstanden i golf som bryter barrieren på én million dollar, men siden det ikke er så mange som samler på brukte jernsett, er det umulig å vite hvordan markedet responderer. Dette er ikke akkurat baseballkort, sier Golden Age-grunnlegger Ryan Carey til Golf Digest.

Én million dollar tilsvarer snaue 8,7 millioner kroner med dagens kurs.

Ifølge Golf Digest benekter Tigers agent Mark Steinberg at køllene faktisk har vært Tiger sine. Han hevder Tiger har de autentiske køllene hjemme, og spør retorisk: «Tror du Tiger noen gang ville gitt bort noe som har betydd så mye for karrieren hans?».

Konfrontert med Steinbergs uttalelser står Ryan Carey i Golden Age Auctions likevel fast på sitt. Køllene selges med omfattende dokumentasjon på deres autentisitet. Carey viser også til en løgndetektortest den tidligere Titleist-sjefen måtte ta for å bekrefte at køllene hadde vært Tiger sine.

Men det viktigste beviset er imidlertid ikke på noe stykke papir, men i midten av slagflaten på åtterjernet:

– Den kølla har åpenbart blitt truffet midt i senter tusenvis av ganger av historiens beste spiller. Hvis Tiger mener at han har disse køllene hjemme i huset sitt, kan han jo bare vise dem frem, sier Carey.