Den 23 år gamle Oslo-jenta, har vist storspill gjennom hele uken, i det som er en av de mest tradisjonsrike og beste amatørturneringene i verden. Turneringen spilles på Royal Portrush i Nord-Irland, og fredag var det åttedelsfinale mot tittelforsvarer Kelly Tidy som stod for døren.

Kelly (Royal Birkdale) viste seg imidlertid å bli noen hakk for sterk, og avgjorde matchen allerede på det 14. hullet med 5&4-seier mot Engzelius.

– Marita var skuffet etter tapet ettersom hun ikke klarte å holde det nivået hun har spilt på tidligere i turneringen, forteller landslagstrener Jonas Lilja til Norsk Golf.

Den norske jenta kan likevel gi seg selv et klapp på skulderen for en meget solid gjennomført turnering. 

– Totalt sett er hun fornøyd med sin innsats som ga henne en delt åttendeplass i slagspillet, og en niendeplass i matchspillet. Startfeltet i årets Ladies British Amateur var tross alt det beste noensinne i turneringen. Marita sier selv at hun allerede nå ser frem til å spille turneringen igjen neste år, for da å komme enda lengre.

Etter de to innledende slagspillrundene hvor de 64 høyest plasserte på resultatlisten kvalifiserte seg videre til matchrundene, endte hun på åttendeplass. Både i 16-delsfinalen mot danske Sara Monberg og 32-delsfinalen mot Johanna Tillström fra Sverige avgjorde hun matchene på det 16. hullet.

Engzelius spiller til daglig collegegolf i USA for University of Tulsa. Ukens prestasjoner understreker hennes posisjon som et av Norges mest lovende unge kvinnelige golfspillere, noe også fjorårets tittel i norgesmesterskapet på Byneset vitner om.