I dag var det mye tøffere forhold enn de andre dagene. I 4 grader og kuling blir det vanskelig å score bra, skriver Marthe i en sms. Hun hadde en bra start, selv om drivene var litt ustabile. Men på hull ni gikk hun på en smell  med to lostballer og ti slag. – Etter dette økte vinden på, og det ble vanskelig å få ballen til å bli liggende på greenen, forteller Marthe. Hun kunne til slutt notere  87 slag på scorekortet, dvs + 12, på Troons Old Course som er par 75. Dette medførte at hun datt 33 plasser ned på leaderboardet til en 56. plass.

– Sett bort fra dagens runde er jeg godt fornøyd med turneringen, med tanke på at startfeltet er sterkt, og de fleste er eldre enn meg, sier Stavangerjenta, som tar det med som en god erfaring.

Turneringen ble vunnet av Amy Boulden som spilte to under par idag etter solid spill samtlige runder. Boulden endte på – 10, et slag foran franske Perrine Delacour.

 

Runde 2

Marthe Wold ble den eneste av de norske jentene som klarte cuten i Skottland.

 

Stavangerjenta noterte seg lørdag for en andrerunde på 79 slag i den prestisjetunge dameturneringen Helen Holm Scottish Open, seks slag dårligere enn åpningsrunden. Dermed falt hun til to over par sammenlagt, og ned fra 15. til delt 26. plass. Pamela Pretswell har overtatt ledelsen på ni under par, 11 foran Wold.

 

Både Olivia Hüllert og Maria Tønnessen lå bak cutstreken etter åpningsrunden, og maktet dessverre ikke å klatre forbi den lørdag. Hüllert var ett fattig slag fra å avansere til den tredje og avsluttende runden på Troons Old Course, mens Tønnessen endte ytterlige to bak på 12 over par. Dermed blir det opp til unge Wold å forsvare norsk ære søndag. Hun er forøvrig en av 27 juniorer i turneringen med 99 spillere i feltet.

 

Runde 1

Tre av de norske landslagsjentene er i gang med Helen Holm Scottish Open Stroke Play Championship i Skottland. Den yngste av de norske jentene, Marthe Wold er igjen best i gang.

Marthe Wold fortsetter sin fine form. I prestisjetunge French International Lady Juniors Championship for to uker siden imponerte hun ved å holde ut lengst ut av de norske jentene, helt til kvartfinalen. I denne ukens turnering står Olivia Hüllert, Maria Tønnessen og Wold på startstreken i Skottland, og atter en gang er sistnevnte best i gang av våre landslagsjenter.

 

Startfeltet i Helen Holm Scottish Open er knallsterkt, med noen av Europas beste juniorer på plass. Begge finalistene fra det franske åpne mesterskapet, og de kjente Maguire-tvillingene fra Nord-Irland er blant spillerne som er med. Wold deler 15. plassen etter første dag, etter en solid åpningsrunde på to under par.

 

Hennes fargerike scorekort bested av fire birdies, en eagle, fire bogeys og resten par, og gir henne en luke på fem slag opp til Leona Maguire og Rachael Goodall i tet.

 

Både Olivia Hüllert og Maria Tønnessen befinner seg under cutstreken etter første runde, men har fortsatt gode muligheter til å kvalifisere seg videre. Hüllert deler 67. plassen, ett fattig slag bak den foreløpige cutstreken, mens Tønnessen er slaget bak på 76. plass.

 

Turneringen går over to baner – Troon har to baner, hvor det først spilles to runder på Portland Course. De som klarer cuten spiller deretter finalerunde på Old Course.

 

Turneringen avsluttes søndag.