Denne uka har Kristoffer Reitan, Espen Kofstad, Kristian Krogh Johannessen, Elias Bertheussen og Jarand Ekeland Arnøy kjempet for fremtiden på sine respektive golftourer.

Reitan var den eneste av kvintetten som deltok i ukas turnering på Europatouren; Cazoo Classic som spilles på London Golf Club, i England.

Med rundescorer på 74 og 77 slag (til sammen +7) var Reitan aldri i nærheten av helgespill. Avstanden opp til riktig side av cut-grensen var åtte slag. Faktum er at Reitan bare har ni spillere bak seg på resultatlisten.

Da gikk det hakket bedre for tre av spillerne som deltok i Challengetour-turneringen som ble spilt i Danmark, Made in Esbjerg. Espen Kofstad befestet sin posisjon som den beste norske spilleren med base i Europa, og endte til slutt på delt 28.-plass. En tredjerunde på 75 slag, vil nok irritere Kofstad, som ville endt topp 10 med en «mulligan» der.

Espen Kofstad ble beste nordmann i Danmark. (Foto: Oliver Hardt/Getty Images)

Hakk i hæl fulgte Bertheussen og Arnøy, som endte på henholdsvis 35.- og 39.-plass.

Krogh Johannessen var den beste plasserte nordmannen etter første dag (-3), men raste på lista og misset cuten etter en andrerunde på 77 slag.

De tjue beste ved sesongslutt får spille Europatour også neste sesong. Ifølge Europatouren ligger Kofstad på 14.-plass, med Krogh på 18.-plass.

Leaderboard