Tre nordmenn ett steg nærmere DP World Tour

I disse dager er «Q-school» for DP World Tour og Challenge Tour. Til slutt er det 50 stykker som får kortet til en av disse. Men første må de gjennom flere steg for å komme seg til finalen.

Publisert

«Q-school», eller kvalifiseringsskolen, der flere hundre golfere kjemper om kun 50 plasser til enten DP World Tour eller Challenge Tour er i gang. «Skolen» er delt i tre steg:

  • Steg 1: Ni turneringer, åtte av dem spilles i Europa, pluss én i Australia. (30. aug – 07. okt)
  • Steg 2: Fire turneringer, på fire forskjellige baner i Spania, som spilles samme helg (03. nov – 06. nov)
  • Steg 3: Én enkelt turnering som spilles over seks runder på Infinitum Golf Resort i nord-østlige Spania. (11. nov – 16. nov)

Dette er første gang kvalifiseringen har blitt arrangert siden før pandemien, så det er en etterlengtet mulighet for hundrevis av golfere til å komme seg på de gjeveste tourene i Europa.

I skrivende stund er kvalifisering fremdeles på første steg. På dette steget har allerede flere nordmenn bemerket seg i toppen, og kvalifisert seg til steg to som spilles i Spania om en drøy måned.

Den aller første turneringen, The Players Club i England, ble vunnet av Andreas Halvorsen (Larvik GK) i starten av september. Han har dermed allerede sikret seg plass til steg to i Spania.

Denne uken, under kvalturneringen på Lyngbygaard Golf i Danmark, stakk Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK) av med seieren. Han leverte sterkt gjennom hele turneringen, men det var særlig på andrerunden hvor tallet på scorekortet leste 63 (–9) som løftet han opp i seierskampen.

Elias Bertheussen (Byneset GK) leverte også en sterk turnering med en delt 4. plass, hvor høydepunktet var en bogey-fri runde med syv birdier (65 slag) på åpningsdagen.

Alle tre er dermed kvalifisert til å bli med i én av de fire turneringene som går parallelt i starten av november.

Maraton-turnering i finalen

Det er fremdeles to turneringer igjen på første steg, men alle øyner en mulighet til å spille seks-runders finaleturneringen på Infinitum Golf Resort like syd-vest for Barcelona i midten av november.

Banen har allerede arrangert flere «Q-school»-finaler, og signerte nylig en kontrakt som gjør at den spanske resorten er fast avslutningsarena de neste tre årene.

I finalen vinner de 25 beste kortet til DP World Tour. Disse får riktignok lavere kategori enn mange andre på med kortet i lommen, men bare muligheten til å spille fast på Europas høyeste Tour vil uten tvil gi muligheter i fremtiden. Spillerne som ender på plassene 26-50 i finaleturneringen kvalifiserer seg til Challenge Tour 2023.

I forrige utgave av «Q-school», i 2019, kom tre nordmenn helt til finalen: Kristoffer Reitan, Eirik Tage Johansen, Jarand Ekeland Arnøy. Den gang var startfeltet på hele 156 spillere.

Powered by Labrador CMS