De siste ukene har en rekke av de største stjernene valgt å trekke seg fra OL. Det inkluderer sør-afrikanske navn som Charl Schwartzel, Louis Oosthuizen og Branden Grace.

(Les også: Skarpnord ikke bekymret for zikavirus)

Dermed blir Jaco Van Zyl, nummer 65 på verdensrankingen, en av Sør-Afrikas representanter når OL-konkurransen i golf braker løs for første gang på 112 år.

For meg er OL høydepunktet i all idrett

Jaco Van Zyl

Nå melder den sør-afrikanske nyhetssiden Sport24 at Van Zyl har trukket seg fra årets to siste majorer, neste ukes British Open på Royal Troon og US PGA Championship på Baltusrol i slutten av juli. Han ønsker heller å lade batteriene før OL.

– Jeg forventer at det er noen som kommer til å kritisere meg for å trekke meg fra majorene, men jeg brenner veldig for golfens debut i OL. Rory McIlroy sa i en pressekonferanse nylig at vi spiller fire «OL» hvert år fordi majorene er det vi spiller for. Men jeg er ikke enig, sier Van Zyl til Sport24, og fortsetter:

– For meg er OL høydepunktet i all idrett. Å ha mulighet til å representere Sør-Afrika på verdens største idrettsarena er en ære jeg ikke tar for gitt. Jeg må dra til Brasil med resten av de sør-afrikanske utøverne i vissthet om at jeg er i topp mental og fysisk form slik at jeg kan gi mitt aller beste over fire runder.

Majorene kommer fortsatt til å være der neste år, men jeg vet ikke om jeg får en ny mulighet i OL i 2020

Jaco Van Zyl

– Majorene kommer fortsatt til å være der neste år, men jeg vet ikke om jeg får en ny mulighet i OL i 2020. Å være en del av det sør-afrikanske laget i OL er en enorm ære, og jeg skylder det sør-afrikanske golfforbundet, Gary Player, Sør Africa, Paula Reto, Ashleigh Simon (Sør-Afrikas kvinnelige OL-golfere journ. anm.) og spilleren som blir med meg i turneringen å være i min beste form. 

NB! Luke Donald overtar plassen til Van Zyl i The Open neste uke. Engelskmannen reagerte slik: