Det rike dyrelivet på golfbaner i varme strøk kan skape farlige situasjoner. 50 år gamle Martin Lunger fra New York fikk et ublidt møte med en krokodille i Mexico.

 

Lunger ante nok fred og ingen fare da han tok noen prøvesvinger på tee på Iberostar Cancun Golf Club. Uten forvarsel kastet en krokodille seg ut fra buskene. Med godt grep om golferens arm prøvde den å dra ham med seg. Redningen ble spillepartneren som slapp en stor stein på krokodillens hode.

 

– Den kom fra sanden. Dro meg bakover, flippet meg rundt og ned på bakken. Mens den holdt meg nede klarte jeg å rive meg løs.

 

Med håndkle for å stoppe blødningen bar det rett til sykehus.

 

– Jeg tenkte at nå var hele hånden borte. Jeg hadde ingen følelse i den. Det var som om hele kroppen var i flammer.

 

Turen gikk til et privat sykehus. Lunger hevder å ha blitt tvunget til å betale nesten 110.000,- på forhånd. Legene klarte å feste pekefingeren, men langfinger og store deler av ringfinger var tapt. I ettertid klandrer ikke Lunger krokodillen, men golfbanen.

 

I god amerikansk ånd har Lunger saksøkt golfbanen. I søksmålet hevder han blant annet at krokodiller ble introdusert til området som en attraksjon for turistene. Golfbanen hevder på sin side at det er almennt kjent at man kan møte krokodiller. Helt rent spiller de ikke. Som fra en dårlig episode av LA Law prøvde de å tvinge ham til å signere en kontrakt der han frikjente dem for all skyld. Da det ikke fungerte spredde de rykter om at han hadde hisset opp krokodillen med kylling. Lunger avviser dette fullstendig.

 

– Vi kom der uten noe som helst. Vi leide køller. Vi kjøpte baller. Hvor i all verden skulle vi fått tak i kylling?

 

En ganske utrolig historie. Moralen må være å sjekke både lokale regler og lokalt dyreliv når man spiller nye baner.