Det er The Independent som skriver at Donald Trumps lange rekke av mildt sagt kontroversielle uttalelser den siste tiden har fått skottene til ombestemme seg. 

Trump, som leder an i republikanernes nominasjonskamp i USA, er en lidenskapelig golfer og eier en rekke kjente golfbaner. Da han kjøpte legendariske Turnberry døpte han banen om til Trump Turnberry, og øynet muligheten til å overrekke golfsportens eldste og mest prestisjetunge trofé til vinneren av The Open.

Men så bestemte Trump seg for at han ville bli president i USA, og i kampen om stemmene i nominasjonsvalget til republikanerne har 69-åringen kommet med den ene uttalelsen mer kontroversiell enn den forrige. 

Først kalte han meksikanere for voldtektsmenn og sa han ville bygge en svær mur langs grensen. Han fortsatte med å så tvil om senator John McCains krigsinnsats under Vietnam-krigen, latterliggjort kvinnelige reportere som «menstruelle», uten at det så ut til å gjøre ham mer upopulær blant republikanerne. 

Så kom utsagnet om at alle muslimer skulle stenges ute fra USA, og da rant begeret over for R&A (The Royal and Ancient Golf Club of St Andrews), som arrangerer The Open. 

Frykt for sponsorflukt, spillerboikott og engstelse for å assossieres med Trumps navn, har fått golfens hovedsete til å bestemme seg for å legge The Open andre steder enn Trump Turnberry i uoverskuelig framtid. 

-The Open 2020 kommer ikke til å arrangeres på Trump Turnberry. Turnberry kommer tilbake, man kanskje ikke Trump Turnberry… sier en kilde til Daily Telegraph.