Bergenseren startet søndagens avslutningsrunde i Skotland på delt 7. plass, og hadde skaffet seg et bra utgangspunkt for å ta sin første topp 10-plassering på Europa-touren. Dessverre skulle det ikke holde helt inn.

Med fire bogeys, en dobbelbogey og tre birdies på scorekortet signerte han for en skuffende 75-runde, og raste med det ned til en delt 32. plass.

Plasseringen er hans nest beste på Europa-touren denne sesongen, men det var nok en mager trøst med tanke på at han ledet turneringen etter den første runden. 

– Jeg er jævlig forbanna på meg selv. Har aldri ikke levert når jeg har hatt sjansen, dette er ikke likt meg! Hadde bare lyst til å knekke alle køllene, og jeg har fortsatt lyst til det. Ta de en etter en og tortuere dem. Men det hjelper dessverre ikke- Så det er vel bare å komme seg tilbake til Oslo og trene videre. Jeg er i hvert fall på rett vei, sa Børsheim til TV2 etter runden.

Med fire under par totalt endte han til slutt 12 bak vinneren Paul Lawrie, som forsvarte ledelsen han holdt før siste runden. Med en seiersmargin på fire slag til australieneren Brett Rumford, viste den skotske veteranen at han er i form før Ryder Cup neste måned.

Børsheim kunne med sin 32. plass innkassere 13 788 euro. Sjekken var hans første på Europa-touren siden  Nordea Masters i juni, og løfter ham fra 215. til 195. plass på pengelisten. Nå er totalen hans på 38 792 euro, 106 000 euro bak den avgjørende 115. plassen.

Neste Europatour-turnering slår i gang i Sveits neste uke. Da spilles Omega European Masters. Børsheim står som reserve, men ser ikke ut til å komme med.

– – – – – 

 

Runde 3

Knut Børsheim benyttet moving day til å klatre til delt 7. plass i Johnnie Walker Championship.

Etter en god tredjerunde har bergenseren nå skaffet seg et ypperlig utgangspunkt for å sette ny personlig rekord på Europa-touren. Så langt er 26. plassen i Madeira Islands Open i mai hans beste plassering.

Lørdag slo Børsheim til med en runde på tre under par (69), og klatret med det to plasser opp til en delt 7. plass.

Med fortsatt stødig spill, noterte han fire birdies, en bogey og resten par, og ligger nå syv under par sammenlagt. Det gir ham en luke på fem slag opp til lederen Paul Lawrie før avslutningsrunden. Den skotske veteranen viser at han er i form før Ryder Cup slår i gang neste måned, og leder med ett slag på franskmannen Romain Wattel.

– Bra spill i dag. Minnet litt om torsdagens runde. Stabilt hele veien, gleder meg til morgendagen, skrev Børsheim på sin Facebook-profil etter runden.

Skulle han klare å holde seg innenfor topp-10 etter søndagens avslutning, vil han innkassere sin største sjekk så langt på minst 35 000 euro. Syvendeplassen han nå ligger på er verdt omlag 50 000 euro. Det vil i så fall sende ham opp nærmere 60 plasser opp fra 215. plassen han nå har på pengelisten.

– – – – – –

 

Runde 2

Knut Børsheim tapte ledelsen i Johhnie Walker Championship, men kunne likevel gå av banen med en god følelse.

For første gang i sin Europatour-karriere, startet bergenseren fredagens andrerunde i ledelse. Den forsvant imidlertid fort.

Børsheim, som startet dagen i delt ledelse, åpnet stabilt med fem strake par, før han dro på seg bogeys på det 6. og 8. hullet. I tillegg klarte han ikke å kapitalisere noen av de gode birdiemulighetene på det 7. og 9., begge par 5-hull.Med en ny bogey på scorekortet 11. hadde han plutselig falt ned til 16. plass, men med en sterk innspurt reddet han en topp 10-plassering før moving day lørdag.

– Dagen startet litt rufsete, men på back nine dukket TV-kameraene opp. Da kom også birdiene. Følger meg bra. Gleder meg til helgen, skrev Fana-golferen på sin Facebook-profil etter runden.

Børsheim gjorde to birdies på rad på det 14. og 15., før han igjen tapte et slag på det 17. Heldigvis svarte han umiddelbart, og med birdie på det siste hullet begrenset han skadene på en ellers smårusten dag.

Med en over par for runden deler han nå 9. plassen sammen med 11 andre spillere på fire under par, fire bak engelskmannen Mark Foster i føringen. Dette er forøvrig  første gang Børsheim klarer cuten på Europa-touren siden Nordea Masters i Sverige. Uken før ble det 42. plass i ISPS Handa Wales Open, og kunne innkassere en sjekk på 13 000 euro – hans største premiesum så langt i år. En topp 10-plassering denne uken vil være verdt fra 35 000 euro.

Nesten alt gikk på skinner for Knut Børsheim i torsdagens åpningsrunde av Johnnie Walker Championship. Nå leder han på Europa-touren for første gang.

Runde 1:

Etter fem strake missede cuter på Europa-touren, fikk Knut Børsheim en etterlengtet opptur i Norwegian Challenge for et par uker siden med delt 18. plass og 16 under par etter fire runder. Håpet var at han skulle ta med seg følelsen derfra til Gleneagles denne uken. Det klarte han så til de grader.

Med en fantastisk åpningsrunde på fem under par, bestående av fem birdies og ingen bogeys deler han ledelsen med australieneren Brett Rumford etter første runde.

En birdie på det siste hullet sørget for at bergenseren nå holder ledelsen for første gang på Europas høyeste nivå. Og han kunne fort holdt ledelsen alene, hadde han ikke treputtet eagleputten på det 16. hullet. 

– Det var bra i dag, sier han nøkternt til Norsk Golf etter runden.

I forkant av runden hadde han sagt på Facebook at han var i form og at banen passet ham bra. Det beviste han i dag.

– Jeg var avslappet i dag, det var ikke mye opp og ned. Forholdene var greie. Det blåste en del og litt regn. Jeg spilte bra i dag, enkelt og greit, forteller han.

Med ledelse på Europa-touren følger også en god porsjon oppmerksomhet. For første gang fikk også Viasat Golf sine seere på følge nordmannen direkte på TV. På både Twitter og Facebook vanket det gratulasjoner fra alle kanter etter den gode åpningen.

Lettelsen var tydeligvis stor hos Børsheims fanskare over at det endelig løsnet.

– Denne sesongen har vært veldig ny for meg. Det har vært et nytt miljø å venne seg til. Jeg har tatt meg litt fri nå og trent med treneren min, gått tilbake til scratch. Jeg spilte solid golf. Det kunne vært bedre, men det kunne også vært verre. Det var en virkelig solid runde, og den ga meg selvtillit til den neste runden, sa han videre til europeantour.com.

Video-intervju med Knut Børsheim

Mye golf gjenstår fortsatt, og det er et tettpakket leaderboard i toppen. Slaget bak Børsheim og Rumford deler fem spillere tredjeplassen, blant dem det danske stjerneskuddet Thorbjørn Olesen, og tidligere og nåværende Ryder Cup-medlem Francesco Molinari og Paul Lawrie.

Skulle Børsheim klare en topplassering denne uken, vil han plutselig være tilbake i kampen om fornyet Europatour-billett neste sesong. I skrivende stund befinner han seg nede på 215. plass på pengelisten med 25 000 euro. Topp-115 var målet for sesongen, men med 111 000 euro opp dit virket det stadig mer usannsynlig frem til torsdagens åpning. 111 000 euro tilsvarer en tredjeplass denne uken. Skulle han klare det utrolige og vinne vil han være sikret spillerett i to år fremover.

Vi krysser fingrene!