Lørdag ble virkelig en god dag for Suzann Pettersen i Sybase Match Play Championship. Dersom hun klarte å slå vinneren av årets første majorturnering Kraft Nabisco Championship, Stacy Lews i åttedelsfinalen, skulle hun ut i kvartfinale like etterpå. Og det skulle til slutt vise seg å bli 36 meget spennende hull for nordmannen.
Med birdie på det første hullet i åttedelsfinalen gikk Lewis opp i en rask ledelse, men Tutta svarte raskt med strake birdies på det tredje og fjerde hullet. Med nok en birdie på det syvende var Suzann to opp, men med ti strake par fra hull åtte til hull 17 kjempet Lewis seg tilbake i matchen. Tutta valgte imidlertid det perfekte hullet å gjøre birdie på – det avsluttende par fem-hullet. Lewis klarte bare par, og dermed ventet ingen ringere enn verdensener Yani Tseng i kvartfinalen.
Denne matchen skulle bli som en boksekamp, hvor de to spillerne utvekslet birdies like ofte som om det var slag. Etter ti hull lå Tutta to opp etter å ha gått de første hullene på tre under par. Tseng svarte imidlertid med en hattrick av birdier på det 11., 13.- og 14. hullet. Deretter gjorde Pettersen birdies på det 15. og 16. hullet, før Tseng umiddelbart svarte igjen med en birdie på det 17. Dermed var matchen all square før det siste hullet, hvor Pettersen gjorde som i den foregående runden og senket en birdieputt på to og en halv meter, mens motstanderen bommet sin tometersputt for birdie.
– Hullet har vært snilt med meg så langt, sa Pettersen i presseboksen etter runden.
Hun innrømmer at matchspillformatet spiller til hennes styrker.
– Banen her passer meg definitivt, og jeg elsker matchspill. Alt handler om å bygge opp momentum, og når spillet mitt føles bra så kan jeg virkelig angripe flaggene. Jeg har gjort veldig mange birdies de siste dagene, og man må bare forsøke å slite ut motstanderen. Det har funket bra så langt.
Søndag venter sør-koreaneren Na Yeon Choi i semifinalen, og en av Christie Kerr eller Angela Stanford dersom hun skulle ta seg helt til finalen. Selv om Suzann, som for øyeblikket er rangert som nummer tre i verden, har tatt seg forbi noen av verdens beste spillere denne uken, er det som kanskje er mest imponerende at hun ennå ikke har gjort bogeys i turneringen – til tross for at hun har vært influensasyk.
 
 
Fredag
Suzann beseiret Amy Hung fra Taiwan i sin andre match og er dermed videre til åttedelsfinalen i ukens matchturnering på Hamilton Farm Golf Club i New Jersey. Til tross for at Tutta er febersyk klarte hun å vinne matchen på overbevisende vis.
Tutta var i førersetet under hele runden, og med tre hull igjen ble matchen avsluttet. Da var hun fem opp, og Hung hadde ingen mulighet til å ta igjen Oslo-jenta som gjorde hele syv birdies på de 15 hullende de rakk å spille.
– Det var en bra dag for meg, og spillet mitt føles virkelig bra. Jeg slår wedgene bra og gir meg selv mange gode muligheter. I matchspill må man prøve å slite ut motstanderen ved å gi deg selv en sjanse på hver eneste green, og jeg har gjort ganske mange birdies så langt, sa hun i presseboksen etter runden.
Runden blir ikke noe mindre imponerende når man tar hennes fysiske tilstand i betraktning. Forberedelsene hennes virket langt fra optimale, og på sin Twitter-profil skriver hun at dagene går til å ligge i senga og hvile av seg feberen.
Lørdag skal hun møte den nybakte majorvinneren Stacy Lewis (USA) som er ranket som nummer 14. på kvinnenes offisielle verdensranking, Rolex Rankings. Flere store navn er fortsatt med i turneringen, blant annet Yani Tseng, Michelle Wie, Paula Creamer, Christie Kerr, Ai Miyazato og Brittany Lang.
 
 
Torsdag
Men som så ofte før når det er snakk om match play, så kom det norske golfesset grusomt tilbake. Hun var to ned mot Natalie Gulbis med fire hull igjen å spille, men vant tre av de fire siste hullene.
Dermed gikk hun videre til andre runde, der hun skal møte Amy Hung. Hung, på sin side, slo ut Vicky Hurst. Tutta skriver på sin hjemmeside:
– Det viktigste var at jeg vant min første match. Det er ikke lett å spille når jeg er syk, og jeg hadde en tøff kamp med Natalie ute på banen i dag. Nå skal jeg bare hvile og gjøre meg klar for Amy Hung kl 12.38 på fredag.
Ni av de ti beste spillerne i verden er til stede, og åtte av dem er videre. Bare Jiyai Shin gikk på en smell, mot Meena Lee.
Paula Creamer, Brittany Lang og Hee Kyung Seo stod for de mest imponerende prestasjonene torsdag. Alle vant 5&4 over henholdsvis Aree Song, Christina Kim og Jee Young Lee.