Runde 3

Tutta var godt fornøyd med nattens runde i Arkansas. Tre slag under par gjorde at den norske jenta hoppet opp ni plasser.

– Ingen en dårlig uke i Arkansas. Mange spillere med få slag. Neste er Alabama, som bør bli bra. Så er det Solheim Cup den neste uken, skriver Suzann på sin hjemmeside.

Den avsluttende runden var uten stor dramatikk for Tutta. Suzann hadde seks par på de seks første hullene. Etter å ha funnet flyten, fikk den norske jenta en birdie på hull 7. Tre par senere, satte den norske jenta sin andre birdie på hull 11.

Suzann fortsattte det gode spillet på hull 15 da hun satte inn sin tredje birdie. Litt spenning ble det mot slutten da Tutta måtte bruke et ekstra slag på hull 17. Men Tutta gjorde det godt igjen på hull 18 med dagens fjerde birdie. Dermed havnet på – 7 sammenlagt, og delte 10. plassen med fem andre jenter.

Vinneren av turneringen ble ikke uventet Yani Tseng, men måtte dele førsteplassen med Sør-koreaneren Amy Yang. Tseng vant omspillet. Japanske Ai Miyazato endte som nummer tre. Etter seieren møtte pressen en meget glad Tseng.

– I år var været helt perfekt., så vi var veldig heldige. Så jeg er bare utrolig glad, bare utrolig glad for å være tilbake her, sier Tseng til lpga.com etter å ha forsvart tittelen her fra i fjor.

 

Runde 2

Suzann Pettersen spiller jevnt og godt, selv med såre knær. Et slag under par er fasiten for den andre runden av Walmart NW Arkansas Championship.

Suzann Pettersen lå godt ann foran den andre runden som gikk av stabelen i natt norsk tid. Med tre slag under par, hadde den norske jenta bare to slag opp til lederen. Under nattens runde fant ikke Tutta helt den samme flyten, til tross for et meget jevnt spill. Tutta falt tilbake 13 plasser til en delt 19. plass. Plasseringen deler hun med åtte andre spillere. Suzann skriver på sin blogg at det ikke er umulig å ta igjen lederne.

– Ut med NY Choi og min Nike team venn Amanda Blumenhurst 10.20am. 5 slag bak Yani er mulig. Vil se hva hva vi kan klare, skriver Suzann før den siste runden som spilles natt til mandag.

Det norske håpet startet godt i Arkensas. Med en birdie på hull 1, så alt ut til å stemme for Suzann. Men birdiene satt langt inne denne andre runden. Frem til hull 15 hadde Suzann notert seg for 13 par og en bogey, som gjorde det vanskelig å holde tritt med lederne av turneringen. På hull 16 fikk Tutta omsider en ny kjærkommen birdie. De to siste hullene gikk inn til par for Tutta. Dermed gikk Suzann et slag under par, med en sammenlagt score  på -4.

Ikke uventet er det Yani Tseng som leder konkurransen sammen med sør-koreaneren Amy Yang. Sistnevnte hadde en utrolig god runde i natt, med syv slag under par (64 runde).

Det kan bli vanskelig for Tutta og kjempe om seieren, men det er kun fire slag opp til 3. plassen.

 

 

Runde 1

Nå er hun i gang igjen. Suzann Pettersen fortsetter sin gode sesong, og er to slag bak ledelsen i Walmart NW Arkansas Championship

Etter å ha misset sin første cut på over to år i CN Canadian Women’s Open 26. august, er Tutta denne uken ute etter å revansjere nederlaget i Canada. 

Under første runde av Walmart NW Arkansas Championship viste hun at hun var tittelen «månedens kvinnelige idrettsutøver i USA» verdig, da hun så ut til å gå inn med klubbusledelsen på Pinnacle Country Club med fire under par, men med en bogey på det siste hullet falt hun til en delt sjetteplass. I stedet er det nå Stacy Lewis og verdensener Yani Tseng som leder, to slag foran Tutta med fem under par. Tseng er forøvrig også turneringens regjerende mester, og gikk i ball med Tutta under fredagens åpningsrunde. Før det siste hullet lå Tutta ett slag foran Tseng, men da Tutta gjorde bogey og Tseng avsluttet med eagle var Tseng plutselig to slag foran.

Det er meget tett på toppen av det stjernespekkede leaderboardet, og Tutta deler sin plassering med åtte andre spillere, blant dem Paula Creamer, Morgan Pressel, og svenske Sophie Gustafson. Leon Taylor, Karen Stupples og Jin Young Pak innehar tredjeplassen på fire under.

Suzann viste tegn til å slite med en skade ute på banen, men hun skriver på sin Twitter-profil at det ikke er noe alvorlig.

«Det har vært mange spørsmål om jeg følte smerte på banen i dag. Ja og nei. Jeg har to veldig såre knær, og det gjør vondt å bøye seg opp og ned. Men ikke når jeg svinger! Jeg har hatt dette hele året, og det er ikke noe alvorlig. Jeg blir bare GAMMEL!!! Bra start i dag, flere sjanser imorgen»,  skriver hun.

Tutta gjorde fem birdies og to bogeys på sin runde, og hennes gode spill lover spesielt godt før Solheim Cup, når Europa fra 23. til 25. september skal forsøke å gjenerobre Solheim Cup-trofeét. Skulle hun vinne ukens turnering i Arkansas vil det bli hennes fjerde seier i år, og tredje på LPGA-touren denne sesongen.


Les også: Tutta månedens idrettsutøver i USA