Parada, som nylig ble omtalt av Golf Digest som en av USAs beste unge trenere, har den siste tiden flere ganger blitt observert på treningsfeltet sammen med Suzann Pettersen.

Nylig fikk Tutta besøk av TV2 hjemme i Florida, der man i et av klippene i den halvannet minutt lange reportasjen kort kan se at Tutta bli instruert av Jorge Parada – uten at det ble sagt noe konkret om hun hadde skiftet svingtrener eller ikke.

Ja, hun har byttet trener. Hun ønsket en trener hun kan få tettere oppfølging fra

Jon Karlsen

– Litt nytt blod og energi inn i teamet i år. Det føler jeg har vært veldig sunt. Nye mennesker er ofte positivt, og de kommer med nye ideer og ny energi, sa Tutta vagt til TV2 uten å utdype videre. 

Norsk Golf tok kontakt med «Team Tutta» for å få bekreftet trenerskiftet. Vi ble henvist til Team Norway-sjef Jon Karlsen, som kan bekrefte at Tutta byttet til Parada på nyåret.

– Ja, hun har byttet trener. Hun ønsket en trener som hun får tettere oppfølging fra, sier Karlsen.

– Blir det noen større svingendringer på Tutta fremover, nå som hun bytter trener?

– Spillerne jobber kontinuerlig med å forbedre seg, men det blir ikke noen revolusjonerende endringer. Det viktigste for henne var muligheten til nærmere oppfølging, sier Karlsen, som for øvrig er Tuttas puttetrener.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tutta med sin nye trener Jorge Parada. (Skjermdump: TV2.no)

Jorge Parada holder til i Florida, hjemstaten til Tutta. Butch Harmon har på sin side sin virksomhet i Las Vegas, fem timer med fly unna der Tutta bor i Orlando. Suzann Pettersen har blitt trent av Tiger Woods sin gamle trener Butch Harmon siden høsten 2014. Harmon overtok jobben etter en annen stjernetrener, David Leadbetter, som hjalp Tutta til tolv seirer på LPGA- og europatouren. Med Harmon har imidlertid suksessen uteblitt: Hun vant kun en turnering under Harmons vinger, og gikk hele 2016-sesongen uten seier. Fjoråret var hennes svakeste på LPGA-touren på ti år.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tuttas samarbeid med Butch Harmon varte i drøye to år. (Foto: @suzannpettersen/Instagram)

Jorge Parada trener en rekke spillere på LPGA- og Symetra Tour, blant andre Anna Nordqvist og Carlota Ciganda, to av Tuttas nærmeste venninner på LPGA-touren. Tutta er imidlertid ikke den første norske spilleren som har blitt trent av 35-åringen: Andreas Halvorsen begynte å jobbe med spanjolen i 2015. På herresiden har Parada i nyere tid også trent de to svenskene PGA Tour-spillerne Jonas Blixt og David Lingmerth.

 

Les også: Tutta valgte Callaway-driver