Hensikten med samarbeidet mellom kvinnenes og herrenes største profftourer, er å jobbe sammen for å utvikle golfsporten.

LPGA Tour og PGA Tour skal samarbeide innen markedsføring, TV, digitale medier, koordinering av turneringsprogrammene – og mest spennende av alt: se på muligheten for samarbeidsturneringer.

– Gjennom vårt samarbeid i International Golf Federation, med å få golf tilbake som olympisk idrett, og også vårt samarbeid for å utvikle golfen i World Golf Foundation, har PGA Tour og LPGA Tour en lang historie med å jobbe sammen for golfsportens beste. Å utvide vårt samarbeid med LPGA Tour, er en naturlig forlengelse av dette arbeidet og samarbeidet, sier PGA Tour-kommisjonæren, Tim Finchem, i en pressemelding.

I følge The Golf Channel er en blandet turnering med kvinner og menn blant sakene som står øverst på dagsorden. 

(Er du positiv til en kombinert turnering med kvinner og herrer i samme startfelt? Si din mening i kommentarfeltet under!)

Det hadde vært veldig kult, ikke minst for publikumsinteressen til golfen

Suzann Pettersen

Henrik Stenson ble tidligere denne uken spurt hva han mener om en samarbeidsturnering mellom de tourene.

– På europatouren har vi lov til å bruke shorts på enkelte baner, og PGA Tour sa at det aldri kom til å skje. Kanskje skjørt blir en mulighet fremover? Det er ganske interessant!, fleipet svensken, og fortsatte:

– Dersom det lar seg gjøre i programmet, er jeg sikker på at både TV-seerne og fansen hadde likt å se LPGA- og PGA-spillerne kjempe i samme turnering.

Da både herrenes og damenes U.S. Open ble spilt på samme bane, og med bare noen få dagers mellomrom i 2014, etterspurte mange en kombinert turnering med damer og herrer på lag.

Blant de som har uttrykt et ønske om en kombinert turnering for kvinner og menn, er Suzann Pettersen.

– Jeg elsker å spille med gutta. Det har jeg gjort siden jeg var liten jente. Det er veldig motiverende, sa Tutta etter en pro-am i Taiwan i 2014, der hun spilte med Justin Rose, Ian Poulter og Darren Clarke.

– Det hadde vært veldig kult – ikke minst for publikumsinteressen til golfen. Det er ikke utenkelig at det snart kan skje. For min del gir det meg veldig mye å spille med gutta. Vi som lever av golf prater samme språk, sa Tutta den gang.