Tutta vil være med som ekspert i studio før Viktor Hovland og Kristian Krogh Johannessen skal i aksjon i herrenes turnering fra 29. juli til 1. august, og skal deretter sitte i boksen og kommentere kvinnenes turnering med blant andre Tonje Daffinrud fra 4. til 7. august.

– Jeg gleder meg skikkelig til golfturneringene i OL. På herresiden har vi en av de store medaljekandidatene i Viktor Hovland. Det er selvfølgelig et veldig trangt nåløye, men vi har absolutt en medaljekandidat i Viktor. Jeg vet selv hvor stort det er å være med i et OL, så jeg håper de norske spillerne bare nyter øyeblikket. Gjør de det, så kan dette bli veldig spennende for oss nordmenn, uttaler Tutta til kanalen.

I tillegg til Tutta vil Henrik Bjørnstad og Per Haugsrud kommentere golf under OL. Alle sendingene vises på discovery+ og Eurosport Norge/Eurosport1/TVNorge med sendestart midnatt hver kveld.

Viktor Hovland er ikke bare en av golfturneringens største medaljekandidater i OL, men også en av Norges største medaljehåp uansett idrett. Mye tyder i hvert fall på at han reiser til Tokyo i god form: nylig tangerte han persen i majorsammenheng med 12.-plass i The Open, og under en selskapsrunde på Oslo Golfklubb med blant andre kompisen Krogh på torsdag, skal han ifølge ryktene ha gått på 61 slag – elleve under (!) banens par.

Hovland sier til Discovery at han også tror sin tidligere landslagskompis Krogh har gode sjanser til å utfordre om edelt metall.

– Han har spillet til å gjøre det bra. Jeg tviler ikke på at han kan ta medalje om han leverer sin beste golf i fire dager. Det kan vi begge. Spiller vi begge bra golf, så er alt mulig.

(Artikkelen fortsetter under)

Kristian Krogh Johannessen og Viktor Hovland, er med Kristoffer Ventura under NM på Tyrifjord i 2014, kjenner hverandre godt fra dagene som landslagsspillere hjemme i Norge. Nå skal de spille med flagget på brystet på nytt. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Krogh selv sier han har lyst til å muligheten til å ta en medalje, men at han kanskje må «overprestere litt for å klare det»:

– Slik jeg ser meg selv nå, kan jeg med jevnt, godt spill være inne topp-10, topp-8. Det er ikke umulig i det hele tatt, spesielt med tanke på formen jeg har vist det siste året. Men skal jeg være helt der oppe, må jeg nok spille litt over evne, sier Krogh ydmykt til Discovery.

Mens Viktor Hovland har herjet på PGA-touren siden han tok steget ut i de profesjonelles rekker i 2019, konkurrerer Kristian Krogh Johannessen på Challenge tour, nivå to i Europa. Med fire topp-10-plasseringer så langt denne sesongen ligger han an til opprykk til europatouren i 2022.