Da ble det til slutt delt fjerdeplass på Suzann Pettersen i årets siste turnering på LPGA-touren, CME Titleholders. I forrige ukes Lorena Ochoa Invitational falt Tutta til syvendeplass etter å ha gått i lederball på avslutningsrunden. Dessverre klarte hun heller ikke denne gangen å true lederen, og med en avslutningsrunde på par (72) falt hun fra tredjeplass til delt fjerde med Na Yeon Choi.

Dobbelbogey ødela

Tutta endte med det seks under par totalt, tre slag bag sør-koreanske Hee Young Park som vant to slag foran Paula Creamer og Sandra Gal.Suzann fikk ingen god start på runden med bogey allerede på det første hullet, men svarte umiddelbart med en birdie.

På det femte hullet skulle det bli nok en birdie, men denne gangen var det en bogey som etterfulgte. Etter fire strake par kom så de to hullene som gjorde det umulig for Tutta å ta igjen forspranget til toppen. 

En bogey og en dobbelbogey på det 11. og 12.hullet var spikeren i kista for hennes håp om seier. En imponerende sluttspurt med tre birdies på de siste seks bidro heldigvis til at hun kunne gå av runden med en litt bedre følelse.

Kan endelig slappe av

-Dessverre klarte jeg ikke å avslutte sesongens siste turnering med seier. Jeg ønsket virkelig å vinne her i hjembyen min Orlando. Jeg spilte mye god golf der ute, og er fornøyd med fjerdeplass totalt og min 11. topp 10-plassering for sesongen, skrev Tutta

på sin hjemmeside etter runden.

Nå kan Tutta endelig senke skuldrene og slappe av, mens hun reflekterer tilbake på det som har vært en høyst vellykket sesong med tre individuelle seiere, samt Solheim Cup-triumfen i september.

– Nå skal jeg bare slappe av, og nyte det å se tilbake på en herlig sesong. Neste uke blir det fullt hus hjemme med mange gode barndomsvenner fra Oslo. Jeg gleder meg utrolig mye til det!, avslutter hun i sitt blogginnlegg.

 

 

Runde 3

Det ligger an til å bli en thrilleravslutning på årets sesongavslutning på LPGA-touren. Suzann Pettersen har hatt stø kurs mot toppen av leaderboardet siden hun åpnet med en skuffende runde på en over par, og etter tre runder er hun nå kun ett slag bak teten.

Tre på rappen

Lørdag ble det en runde på 68 slag (-4) for Oslo-jenta, som tok henne til seks under par for turneringen. Dermed er hun alene på tredjeplass, og har kun sør-koreanske Hee Young Park og Sandra Gal fra Tyskland foran seg. 

Tutta fikk en flott start på runden med birdie allerede på det første hullet, men brukte derfra noen hull på å komme ordentlig i gang. Fra det 2. til det 11. hullet skulle det bli ti strake par, før hun plutselig våknet til live igjen. Tre birdies på rappen fra 12 til 14 tok henne plutselig rett inn i seierskampen.  

På spørsmål fra lpga.com om hvordan hun anser mulighetene sine søndag svarte hun selvsikker som alltid: 

– Bring it on. 

Bet tennene sammen

Pettersen er godt fornøyd med måten hun har kloret seg tilbake etter den skuffende åpningen, og nå har hun et optimalt utgangspunkt for å vinne. 

– Jeg har i det minste en sjanse. Etter den første dagen var jeg for langt tilbake, og jeg var litt heldig med været i går for spillet mitt var ikke mye bedre enn på åpningsrunden. Men jeg klarte å bite tennene sammen og redde en god score, forteller Tutta.

Etter en skuffende andrerunde på 76 slag fikk også verdensener Yani Tseng skuta tilbake på rett kjøl lørdag. Her skulle det bli en forbedring på ti slag fra den foregående runden, og hun ligger nå og lurer på delt femteplass, tre bak teten og to bak Tutta.


– Jeg er virkelig stolt av meg selv. Jeg spilte virkelig bra i dag, og jeg trivdes godt der ute og konsentrerte meg bare om å gjøre så mange birdies som mulig. Greenene var veldig vanskelige, men jeg senket noen lange putter som holdt meg gående.

Søndag kveld går Tutta ut i dagens nest siste ball sammen med Paula Creamer på fjerdeplass, kl. 17.33 norsk tid. 

 

Runde 2

Med 38. plass som utgangspunkt for dagen hadde Suzann Pettersen en stor oppgave foran seg med tanke på å rykke opp til tetkampen i andrerunden av årets sesongavslutning på LPGA-touren, men du verden som hun har innfridd.

Fredag leverte Tutta en andrerunde på 69 slag, fire bedre enn førsterunden og avanserte dermed hele 32 plasser opp til en sjetteplass. Hun er nå to under par totalt, og har fem slag opp til sør-koreanske Na Yeon Choi som tok vare på ledelsen fra den første runden. Totalt ble det fire birdies, en bogey og resten par for den 30 år gamle Oslo-jenta.

Na Yeon Chou leder med ett slag på tyske Sandra Gal, og er tre foran Paula Creamer (USA) og Hee Young Park (Sør-Korea) som deler tredjeplassen.

 
Runde 1

Suzann Pettersen hadde ingen god åpningsrunde i årets sesongavslutning på LPGA-touren.

Etter forrige helgs skuffende avslutning i Lorena Ochoa Invitational er det en revansjesugen Tutta som stiller til start i CME Titleholders-turneringen på Grand Cypress Resort hjemme i Orlando denne uken.

Dessverre hadde Oslo-jenta en tøff start på turneringen med en runde på en pver par (73). Hun ligger med det på 38. plass av de totalt 59 spillerne som stiller til start. Dermed har hun allerede etter første runde syv slag opp til sør-koreanske Na Yeon Choi i tet. Choi leder med ett slag på amerikanerne Karrie Webb og Morgan Pressel. 

Til morgenen i dag oppdaterte Tutta sin hjemmeside, der hun skriver:

– Gårsdagen var veldig frustrerende, men nå ser jeg frem mot en ny runde. Jeg vil, som alltid, gjøre mitt beste for å kjempe om sesongens siste tittel!!!

Foreløpig ser det ikke så bra ut med tanke på seier, men om det er en som kan klare å komme tilbake etter en svak start så er det Tutta. 

NB: Tutta er nå i gang med andrerunden. I skrivende stund er hun even for runden etter syv hull, og har klatret opp til en delt 26. plass. Norsk Golf kommer tilbake med mer.