Suzann Pettersens gratulasjon til sin venn Donald Trump gikk ikke helt etter planen.

– Hatten av for denne mannen, Donald Trump, du klarte det! Mr. President 🙂 Gratulerer, min venn, skrev hun på Twitter tidlig onsdag morgen. 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

 

En times tid etterpå var imidlertid innlegget vekk fra hennes Twitter-konto. Et kjapt Twitter-søk på hennes navn gir en logisk forklaring på hvorfor bildet ble slettet i hu og hast.

Flere provoserte Twitter-brukere, både nordmenn og amerikanere, reagerer på at Pettersen støtter en mann hvor de kvinnediskriminerende kommentarene aldri er langt unna.

Under er et lite knippe av kommentarene som fulgte:

 

La ut nytt innlegg

Litt over klokken 10 norsk tid, en drøy time etter at hun slettet det opprinnelige innlegget, la Tutta ut en ny gratulasjon til «The Donald».

 

Heller ikke denne gang falt det i god jord, men enn så lenge blir innlegget stående.

 

Venner privat

Donald Trump og Suzann Pettersen har vært venner helt siden hun debuterte på LPGA-touren for over ti år siden.

På spørsmål fra VG i 2015 om hennes syn på Trumps politikk, svarte Tutta følgende:

– Han er glad i «fyre opp» der det er mulig å fyre opp. Donald er ikke redd for å si det han mener. Om det er smart eller ikke, skal ikke jeg si noe om, men han sier det han har på hjertet.

– Hans politiske uttalelser vil jeg ikke si så mye om, men han har alltid vært en støttespiller for kvinnegolfen, uttalte Tutta til VG.

Tutta sa til NTB i fjor at hun planlegger å besøke Det hvite hus, dersom Donald Trump skulle ende opp med å bli president.

– Da har jeg en kompis høyt oppe. Jeg har allerede begynt å kalle ham presidenten.

– Han blir jo i mange sammenhenger beskrevet som en klovn. Samtidig kjenner jeg få personer som liker seg selv så godt som det han gjør. Han er ikke redd for å si det han mener – på godt og vondt. Av og til kan det bli helt feil, mens andre ganger blir det «home run».